Dodatkowa tablica to dobry pomysł, tylko ile będzie ona kosztować? Znając życie niemało jak to u nas Polandii.
Jeżdżę z bagażnikiem, który ma swoje własne światła i miejsce na tablicę. Tablicę z Polipropylenu z naniesionym numerem rejestracyjnym wykonano mi w cenie bagażnika. Jak dotąd żaden policjant nie usiłował wlepić mi mandatu z tego tytułu.
Cytat: 4gotten w 8 Sie 2015, 20:05Dodatkowa tablica to dobry pomysł, tylko ile będzie ona kosztować? Znając życie niemało jak to u nas Polandii.Nie wiem, więc ponarzekam już teraz, bo potem może nie być na co? "Całkowity koszt to 52,50 zł na co składa się 50% opłaty za wydanie tablic (tj. 40 zł) i opłata za naklejki w kwocie 12,50 zł."
A nie można było "zgubić" tablicy, wyrobić dodatkowej, a później cudownie "odnaleźć" zgubę ??
W razie kontroli podróż autem z pseudorejestracjami kosztuje zwykle 500 zł mandatu i 1 punkt karny, a jak policjant będzie miał zły humor, zatrzyma auto i wtedy trzeba będzie zapłacić za lawetę i postój auta na parkingu depozytowym.
Tera będzie trudne.A jak mnie nie stać na samochód osobisty i biorę na wakacje takie z wypożyczalni, to jak numery załatwić na cudze auto?
Też mam bagażnik na hak, oświetlenie i tablicę samoróbkę, na pierwszy rzut oka identyczną z oryginałem. Przejechałem z tym kilkadziesiąt tysięcy km w Niemczech (...)