Autor Wątek: Bidon - mocownie koszyka  (Przeczytany 38518 razy)

Offline janogonowski

• Miasto: wawa
  • Na forum od: 19.04.2010
Bidon - mocownie koszyka
« 4 Mar 2013, 14:39 »
Poszukuje mocowania koszyka bidonu do ramy w przypadku gdy nie ma specjalnych otworów montażowych. Opasek zaciskowych nie biorę pod uwagę i poszukuję czegoś takiego lecz w bardziej atrakcyjnej cenie :) Może się ktoś z Was spotkał się z bardziej ekonomiczną opcją poniższych opasek?
http://www.kaliber.pl/montaze/4403-obejma-30-rednia-s1300964.html

p.s. ostateczność to adaptery Tubusa służące do mocowania LowRider'a w przypadku gdy przedni widelec nie posiada specjalnych otworów montażowych, ale preferuje bardziej estetyczne rozwiązanie jak w/w opaski.

dzięki

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
Odp: Bidon - mocownie koszyka
« 4 Mar 2013, 14:48 »
Nie widzę sensu wydawania więcej niż kilka złotych na opaski które mają same zalety... Ale skoro ich nie bierzesz pod uwagę to płać :D
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna gagarin

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 10.12.2010
« 4 Mar 2013, 14:49 »
http://cyklisci.com/opaski_do_montazu_koszyka_bidonu_na_rame_bez_otworow_elite,59,4577.html

Nie do końca to czego szukasz, ale estetyczne, tanie i skuteczne.
Jeżdżę aby jeść.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 4 Mar 2013, 14:58 »
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jaka pozagalaktyczna technologia kryje się w tym... czymś, że kosztuje tyle pieniędzy?

Przeczytałem opis pod zdjęciem, ale jakoś dalej mnie to nie przekonało.

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 4 Mar 2013, 15:00 »
Nie widzę sensu wydawania więcej niż kilka złotych na opaski które mają same zalety... Ale skoro ich nie bierzesz pod uwagę to płać :D

Własnie, nie rozumiem czemu mają taką złą sławę? Sam niebawem chcę dodać sobie koszyk pod ramą i planowałem użyć do tego własnie opasek zaciskowych. Dedykowane rozwiązania oferowane w róznych sklepach rowerowych jakoś nie bardzo przekonują mnie co do ich stabilności.
Chyba nic złego się nie stanie, jeśli odpowiednio zabezpieczymy rurę w miejscu montażu opasek?

Zobaczyłem cenę tych opasek montażowych, które umieścił Jan i kurde, ale ostro!  ;D
Skoro "zapewni Ci maksimum zadowolenia z zakupionego zestawu", a ponadto "Dobry montaż to połowa sukcesu" to pewnie warto mieć takie coś na sztucerze. Chyba zainwestuję w jakąś tokarkę.

Jan, jeśli nie straszne Ci sprowadzanie z zagranicy, to spójrz na Monkiicage. Można dokupić specjalny montaż dla ram bez otworów na bidon, nazywa się monkiiclip.
« Ostatnia zmiana: 4 Mar 2013, 15:10 Dusza »

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 4 Mar 2013, 15:35 »
Zobaczyłem cenę tych opasek montażowych, które umieścił Jan i kurde, ale ostro!

Zapewne ma zamiar strzelać z bidonu ;)

Bywają tez i takie rozwiązania:

Offline Mężczyzna p.kolanczyk

• Miasto: Haga, Holandia
  • Na forum od: 28.11.2012
« 4 Mar 2013, 16:38 »
Macie racje, okropnie drogie. Osobiście nie zdecydowałbym się na nie, ale może ktoś chcieć za nie tyle zapłacić.

yoshko, sympatycznie to wygląda :)

Offline Mężczyzna voit

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 11.02.2012

Offline Mężczyzna Fijolek2005

• Miasto: Warszawa Ząbki
  • Na forum od: 27.12.2010
« 4 Mar 2013, 17:52 »
Bo to nie są opaski do bidonu tylko do lunety . Cały pic polega na tym aby nie przemieszczały się podczas strzelania , zwłaszcza  w momencie odrzutu broni . Ot i to wszystko.
Wsiąść do pociągu byle jakiego .
Do Zamościa to kiedy dojadę -widzi pan ten odjeżdżający to jest do Zamościa
O k..wa

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 4 Mar 2013, 19:15 »
Ja w swoich rowerach stosuje nitonakrętki. Wiąże się to z wierceniem w ramie i trzeba posiadać nitownicę do takowych połączeń. Wygląda jak fabryka.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 4 Mar 2013, 19:59 »
Ja w swoich rowerach stosuje nitonakrętki. Wiąże się to z wierceniem w ramie i trzeba posiadać nitownicę do takowych połączeń. Wygląda jak fabryka.

Hans, sam to robisz? Brzmi ciekawie, możesz napisać i pokazać coś więcej?

Offline Maciej Mężyński

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 15.02.2011
    • http://www.rowerowewakacje.pl
« 4 Mar 2013, 21:31 »
Pamiętajcie o tym, że po zamontowaniu bidonu na dolnej ramie, traci się możliwość zamontowania roweru do bagażnika na dachu auta, przynajmniej w tych tańszych wersjach. Jest fajny adapter z rixen & kaul, estetyczny i bardzo mocny.
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Offline Mężczyzna Keto

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 10.06.2009
« 4 Mar 2013, 23:04 »
Propozycja z decathlonu sporo tańsza

http://www.decathlon.pl/zaczepy-uchwytu-bidonu-apb-300-id_4766980.html

Używam rozwiązania Decathlonowego od ponad dwóch lat i przy odpowiednio mocnym naciągnięciu gumowych pasków uchwyt trzyma mocno i pewnie bidon 0,75 l. Spokojnie mogę go polecić.

Offline Mężczyzna p.kolanczyk

• Miasto: Haga, Holandia
  • Na forum od: 28.11.2012
« 5 Mar 2013, 00:07 »
Pamiętajcie o tym, że po zamontowaniu bidonu na dolnej ramie, traci się możliwość zamontowania roweru do bagażnika na dachu auta

Dlaczego? Jeżeli koszyk na bidon zamontowany jest po wewnętrznej stronie dolnej części ramy nie powinno być problemu.
Zresztą nawet w przypadku gdy zaciski/obejmy przeszkadzając można je w każdej chwili zdemontować i po kłopocie.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 5 Mar 2013, 07:27 »
Hans, sam to robisz? Brzmi ciekawie, możesz napisać i pokazać coś więcej?

Jedno udało mi się znaleźć (prawy górny róg na zdjęciu). Tylne mocowanie fotelika. Co prawda jest to pod M8. pod koszyki do bidonów M5 wystarcza Takie też chyba dostarczają śrubki w komplecie.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum