Cytat: maciekkk w 9 Mar 2013, 11:05Rower nie ma obowiązku posiadania prędkościomierza.Akurat fakt nie posiadania prędkościomierza raczej nie będzie brany pod uwagę, bo to trochę kiepska wymówka.Ale faktycznie, ciekawe jak to się skończy.
Rower nie ma obowiązku posiadania prędkościomierza.
Nie natrafił także na żadną informację o ograniczeniu prędkości.
....Ciekawe jaki będzie wyrok? A co na to nasi firmowej prawnicy,mamy w szeregach
nie raz jechałem więcej pod górę
Art. 92a. k.w. Kto, prowadząc pojazd, nie stosuje się do ograniczenia prędkości określonego ustawą lub znakiem drogowym, podlega karze grzywny.Art. 39. § 1. k.w. W wypadkach zasługujących na szczególne uwzględnienie można - biorąc pod uwagę charakter i okoliczności czynu lub właściwości i warunki osobiste sprawcy - zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary albo odstąpić od wymierzenia kary lub środka karnego.§ 2. Nadzwyczajne złagodzenie polega na wymierzeniu kary poniżej dolnej granicy ustawowego zagrożenia albo kary łagodniejszego rodzaju ...No i ?Art. 36. § 1. Naganę można orzec wtedy, gdy ze względu na charakter i okoliczności czynu lub właściwości i warunki osobiste sprawcy należy przypuszczać, że zastosowanie tej kary jest wystarczające do wdrożenia go do poszanowania prawa i zasad współżycia społecznego.§ 2. Nie można orzec nagany za wykroczenie o charakterze chuligańskim.
Mnie zadziwia jedno . Choć to niestety w naszym chorym kraju jest norma . A mianowicie konfindenctwo żyje dalej w narodzie i ma się dobrze .
Mnie zadziwia jedno . Choć to niestety w naszym chorym kraju jest norma . A mianowicie konfindenctwo żyje dalej w narodzie i ma się dobrze . Jakaś menda za przeproszeniem zakapowała chłopaka bo przecież nie miał ani rejestracji na rowerze ani policja go za rękę (
No i ?
a po drugie nikomu to nie zagrażało