Autor Wątek: Wybór kuchenki na wschodnie tereny  (Przeczytany 21946 razy)

Offline Mężczyzna Camellus

• Miasto: Jankowice k/Krakowa
  • Na forum od: 23.10.2012
Odp: Wybór kuchenki na wschodnie tereny
« 15 Mar 2013, 18:33 »

Zamawiam RANGER VULCAN i zdam relację  ;)

Bardzo mnie to cieszy :)

Offline Mężczyzna Damian90

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 16.08.2012
« 15 Mar 2013, 20:06 »
Zamawiam RANGER VULCAN

Damian, 90 PLN za przyciętą puszkę po farbie to trochę drogo. Nie lepiej wypróbować zrobić coś takiego samemu?

Fakt, jednak dla mnie jako miłośnika i kolekcjonera użytkowych militariów to kolejny oryginalny gadżet    ;D

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 17 Mar 2013, 19:22 »
Dusza, nie wiem czy jest potrzeba kupowania dodatkowej/większej butelki niż dają w zestawie. My w Gruzji mieliśmy zwykłą 1,5 l pet po jakiejś ice tea (duża średnica wlewu) i spokojnie do niej tankowaliśmy. Potem już tylko pozostało uzupełniać docelową butlę. Chociaż jeśli jedziesz solo to bez sensu brać 2 zbiorniki na to samo.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 17 Mar 2013, 19:34 »
W plastikowych butelkach można wozić benzynę, ale
- w Polsce na stacjach mogą zrobić awanturę, podobno jest jakieś ryzyko iskry jak się nalewa do takiej butelki
- benzyna trochę kruszy plastik i potrafi cieknąć przez korek, najlepiej zakręcić go z kawałkiem folii na szyjce, wtedy jest szczelny

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
« 17 Mar 2013, 19:49 »
Może to głupie pytanie, ale wozicie jakieś lejki żeby trafić z dystrybutora w butelkę? :)

Offline Mężczyzna stalker

• Zielony jak trawa na wiosnę
  • Miasto: Zakrzówek, lubelskie
  • Na forum od: 17.02.2013
« 17 Mar 2013, 19:55 »
W plastikowych butelkach można wozić benzynę, ale - w Polsce na stacjach mogą zrobić awanturę, podobno jest jakieś ryzyko iskry jak się nalewa do takiej butelki
Faktycznie, sam się z tym spotkałem. Facet w kolejce przede mną na stacji miał zwykły kanisterek po płynie do chłodnic czy czymś takim i nie chcieli mu w to wlać benzyny.
Z drugiej strony, czytałem na forum relację, że komuś w Skandynawii nie pozwolili nalać paliwa do dedykowanej butli... Wszystko zależy od pracownika stacji, na którego trafimy.

- benzyna trochę kruszy plastik i potrafi cieknąć przez korek, najlepiej zakręcić go z kawałkiem folii na szyjce, wtedy jest szczelny

Przechowywałem benzynę do kosy spalinowej w zwykłej butelce PET i po około miesiącu plastik zrobił się bardzo miękki, wręcz gumowaty. Dość częsta zmiana butelki powinna rozwiązać problem, chociaż osobiście polecam atestowane pojemnik, zwłaszcza kiedy mowa o ciągłym przewożeniu paliwa. W czasie ruchu łatwiej jest o powstanie ładunku elektrostatycznego i w rezultacie o iskrę.

Marcin.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum