Autor Wątek: Polska - Chorwacja  (Przeczytany 777 razy)

Offline Mężczyzna Student

• Miasto:
  • Na forum od: 16.03.2013
Polska - Chorwacja
« 16 Mar 2013, 13:05 »
Witam wszystkich
to pierwsze moje forum ktore zalozyelm, i chcialem zapytac o wasza wiedze i doswiadczenie gdyz wyjezdzam do Chorwacji w lipcu, dodam ze jade sam mam, oraz to ze to moja pierwsza wycieczka rowerowa na 1,5 miesiaca, sprzet juz mam i wiekszosc potrzbnych mi rzeczy. chcialem zapytac o pomoc w ulozeniu trasy wyjazdu, jade z czestochowy. Zastanawiam się jakimi drogami powinienem sie kierowac i jak ukladac wogole trase wyjazdu. dodam ze chcialem jechac przez, czechy, austrie, slowenie i do Chorwacji do Splitu.

z gory dziekuje za jakie kolwiek informacji ktore beda mi pomocne
pozdrawiam

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: Polska - Chorwacja
« 16 Mar 2013, 13:53 »
robiłem trasę przez wyżej wymienione kraje :)
http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=7352
Jedziesz w jedną stronę?

My home is where my bike is.

• Miasto:
« 16 Mar 2013, 21:08 »
dzieki za odpowiedz jade i wracam roawerem w obydwie strony

• Miasto:
« 28 Mar 2013, 20:31 »
hej

orientujesz sie z jakiego programu najlepiej korzystac? do robienia mapy

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 28 Mar 2013, 20:41 »
My na wyprawy robimy mapy korzystając z maps.google sprawdzając jeszcze na openstreetmap.org . Zależy od kraju do którego jedziemy. Dla potwierdzenia przejazdu niektórych dróg, sprawdzamy też na satelitarnej mapie googli.
Pozdrawiamy

Offline Mężczyzna D_DIESEL

• Miasto: Wrocław/Rybnik
  • Na forum od: 17.03.2013
« 4 Kwi 2013, 20:18 »
Kolego Student! Ja robię podobną trasę: http://to1.pl/Ostrawa-Makarska  ...więc jeśli jesteś zainteresowany wspólnym wyjazdem to proszę o kontakt. Może się dogadamy ;)

• Miasto:
« 7 Kwi 2013, 10:51 »
HEj witaj a dlaczego wybrales trase akurat przez slowacje ja bratyslawe ewentualnie chcial bym zwiedzic z drodze powrotnej na jechac bede przez wieden

• Miasto:
« 7 Kwi 2013, 10:53 »
ja bede chcial jechac przez czechy- austria-slowenia - chorwacja, zalezy mi na tym aby jak w sumie najzybciej dostac sie nad wybrzerze, choc nie o km mi zalezy a powiedz mi kiedy planujesz wyjechac?

Offline Mężczyzna D_DIESEL

• Miasto: Wrocław/Rybnik
  • Na forum od: 17.03.2013
« 10 Kwi 2013, 14:39 »
Wybrałem taką trasę ze względu na ograniczony czas wyjazdu i chęć spędzenia tego czasu na różny sposób. Muszę się zmęczyć (w górach), zwiedzić (Budapeszt, Balaton, Zagrzeb, Jeziora Plitwickie, itd), a na końcu odpocząć (Makarska). Chcę połączyć pasję rowerową z kilkudniowym odpoczynkiem (zabawa, nurkowanie, piwko), ponieważ w tym roku nie będę miał już więcej okazji  na jakikolwiek wyjazd (po za majówką). Do dyspozycji mam max 17 dni, dlatego podróż rowerem tylko w jedną stronę, a powrót do ustalenia (samolot, autokar, znajomi). Jestem bardzo elastyczny, dlatego z terminem wyjazdu się dopasuję, ale najlepiej gdyby to był lipiec, sierpień, wrzesień. Finansowo bez szaleństw.
Mój styl jazdy wygląda następująco: bardzo wczesne wstawianie, w miarę spokojna jazda przez cały dzień, dużo zdjęć, filmików i przystanków w miejscach widokowych, wieczorem przerwa na piwo, itd. Noclegi głównie w namiocie. Raz na kilka dni może być pole namiotowe, a na miejscu pensjonacik.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum