Witam serdecznie,
Mam na imię Łukasz, mam 23 lata, mieszkam na Śląsku. W trosce o swoje zdrowie (od kiedy zdałem prawko prawie nie ćwiczę, poza bieganiem od czasu do czasu) postanowiłem porządnie spożytkować swój czas wolny i wsiąść na rower. Cel jest taki, żeby w tym roku porządnie przygotować kondycję a za rok (marzec lub kwiecień) pojechać na jakiś dłuższy trip. Maroko; Hiszpania; Włochy (do wyboru). Zobaczymy. W tym roku nastawiam się na jazdę po szosami, leśnymi dróżkami, bez większych wertepów.
Jak że całych oszczędności nie chcę pakować w sprzęt na dzień dobry, postanowiłem kupić najtańszą wersję "polskiego trekkinga" -
1. I tutaj pytanie dla Was. Czy lepszy będzie Unibike Vision GTS czy Kross Trans Siberian ? Zakładam, że przy dobrych poszukiwaniach oba fabrycznie nowe (2012) są dostępne w cenie ~ 1200 PLN.
2. Obecnie ważę coś koło 100 kg, przy 187 cm wzrostu - wiem, że bez przymiarki ciężko powiedzieć, ale jak myślicie rama 21' czy 23'.
Po rower usłyszawszy oczywiście wasze opinie, udam się jeszcze do sklepu rowerowego na przymiarki. Do pierwotnej wersji roweru na razie planuję dokupić tylko nowe opony Marathony, i sakwy tylne Crosso, na prowiant w czasie letnich wypadów.
Pozdrawiam,
Łukasz H.