Autor Wątek: Marcowy wypad do Trzebieży  (Przeczytany 766 razy)

Offline Mężczyzna mula53

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 29.01.2009
Marcowy wypad do Trzebieży
« 19 Mar 2013, 00:33 »
Marcowe słońce za oknem zaprasza na niedzielną przejażdżkę do Trzebieży nad Zalewem Szczecińskim. Gdybym lepiej słuchał prognozy pogody. Nieźle wiało. I o dziwo - co prawie niespotykane - z płd. - wsch. a mroźnie. Zrobił się z tego miejski i podmiejski parcour z elementami jazdy na lodzie.
FOTO
MAPKA

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Odp: Marcowy wypad do Trzebieży
« 19 Mar 2013, 00:58 »
Udostępnij galerię.

Offline Mężczyzna mula53

« 19 Mar 2013, 02:24 »
OK. Powinno działać. :icon_confused:

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 21 Mar 2013, 19:20 »
No i jakim cudem obcokrajowiec ma wypowiedzieć nazwę Mścięcino?  :o Ale i tak hitem jest sklep Sławek. Jak widać nawet na takich rzeczach można PR oprzeć. Obejrzałam zdjecia z przyjemnością tym większą, że ostatnio jakoś chyba podjazdy jest głównym reprezentantem w terenie (reszta pewnie koncentruje się na nudnych treningach i dojazdach do pracy...). Nie mogę się doczekać końca zimy w Polsce i czekam na wysyp fajnych wypadów za miasto, z niewidzianymi od miesięcy polskimi krajobrazami. W Irlandii tez nadal zimno, a co gorsza zima kończy się tu w lutym czyli już strasznie po terminie jesteśmy  :(
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna mula53

« 22 Mar 2013, 07:10 »
Idea mojej wycieczki powstała – jak to u mnie, rowerowego perypatetyka – w trakcie jej trwania.
Ach hindiano, dziękuję że zwróciłaś uwagę na moją nieudaną galerię. Nieudaną w moim wykonaniu - symbolicznie. Tak jak nieudane w wykonaniu, stały się idee liberalizmu Pana Premiera i solidaryzmu społecznego Pana Prezesa. I to miała - w zamierzeniu - pokazać moja galeria. Miała, ale się nie udała, ponieważ ja nie umiem posługiwać się narzędziami - wysłałem do galerii inne fotki niz chciałem , powstał chaos.
Zdjęcie „monopolowego”: gdzie są niegdysiejsi liderzy dzisiaj. I jak wygląda ich idea solidaryzmu.
Liberalna  polityka gospodarcza, w efekcie przyniosła upadek emblematycznej dla „tego miasta” Stoczni Szczecińskiej, a potem leżących wzdłuż rzeki: huty, papierni.
Zdewastowany budynek może być symbolem regresu demograficznego.  Wzbogaceni, przenieśli się do podmiejskich osiedli willowych a młodzi robotnicy z upadłych branż wyjechali do np. Irlandii.
Zdjęcie Wieży Bismarcka, sprywatyzowanej zgodnie z doktryną liberalizmu: upadła nie tylko doktryna polityczna patrona, ale i sama budowla niegdyś masowo odwiedzana, ulega dewastacji. I nie da się jej przywrócić społeczeństwu, z powodu „świętego prawa własności”.
Trzebież, niegdyś rybacki port nad Zalewem Szczecińskim. Na dawnych zdjęciach nadodrzańskich bulwarów, widać tysiące beczek z solonymi śledziami, którymi handlowano z kutra. Rybactwo zamiera i na Zalewie i na Bałtyku.
Wracałem z niewesołymi myślami. W dodatku pod wiatr.

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
« 22 Mar 2013, 09:15 »

Zawiłe.   :lol:

« Ostatnia zmiana: 22 Mar 2013, 11:21 Waldemar »
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 22 Mar 2013, 09:18 »
No i jakim cudem obcokrajowiec ma wypowiedzieć nazwę Mścięcino?
A jak ma wymówić Messenthin? :D
Idea solidarności nie wytrzymała starcia z kapitalizmem. Śmieszne te napisy.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 22 Mar 2013, 13:04 »
Mula, bo oprocz mapki i fotek musisz dodawac wlasnie taki opis jak powyzej :-) Teraz wszystko jasne. To byla podroz sentymentalna przez najnowsza historie Polsi zachodnio-polnocnej. Podoba mi sie.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 22 Mar 2013, 16:04 »
Zajrzałem przy okazji do innej Twojej galerii i mam pytanie - co to za kierownica i po co ta srebrna rurka poniżej?

(Kliknij, by pokazać/ukryć)

Offline Mężczyzna mula53

« 23 Mar 2013, 18:58 »
Zajrzałem przy okazji do innej Twojej galerii i mam pytanie - co to za kierownica i po co ta srebrna rurka poniżej?
Ach Turysto; niesamowite, że dotarłeś do tak dawnych moich zdjęć. Uwierz: sam nie byłbym w stanie ich odnaleźć. Teraz z sentymetem przypominam sobie moje zabawne przygody z techniką rowerową.
Było tak: kupiłem lekki rower z amorem ze stopu magnezu, prosta kierą i rurą sterową przycięta do "sportowej" sylwetki. Czyli poniżej poziomu siodła. Nie pasowało mi to, więc: kupiłem nowego amora z długą rura sterową, oraz - tak tu wyśmiewaną kierę  -jaskółkę i do tego z "pętelką", żeby wieszać na tej pętelce licznik i navi. Prostą "markową" kierę pozostawiłem na miejscu, bo w sklepie zabrakło krążków dystansowych. I tak miałem wygodną jaskółkę do podjazdów i sportową prostą dla aerodynamicznej sylwetki zjazdowej.
Może to trochę dziwaczne, ale dla mnie racjonalne :D

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 23 Mar 2013, 19:26 »
Jako posiadacz dwóch mostków aż tak bardzo się nie dziwię. Ale nie wpadłbym na to, że to druga kierownica i to używana do kierowania. ;)

Offline Mężczyzna mula53

« 24 Mar 2013, 13:26 »
Jako posiadacz dwóch mostków aż tak bardzo się nie dziwię
Niska kierownica służyła ostatecznie za bazę do dwóch latarni rowerowych. Jakoś żal było obcinać.
W sprawach techniki rowerowej to ja wolę się tu nie odzywać. Partia wyścigowych "baranków"  ;D zjadłaby mnie na podwieczorek.
Udanych pomysłów na nowe wycieczki życzy MM.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum