Autor Wątek: Bajkał - ostatnie zapytanie :)  (Przeczytany 794 razy)

Offline irish

• Miasto: Zielona Gora
  • Na forum od: 23.06.2011
Bajkał - ostatnie zapytanie :)
« 21 Mar 2013, 17:06 »
No, ludzie! :) Orientować się. Jedzie ktoś ze mną w tym roku nad Bajkał? Pytam ostatni raz w tym roku, zgłoszenia do połowy kwietnia góra.
Jacek

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
Odp: Bajkał - ostatnie zapytanie :)
« 21 Mar 2013, 17:54 »
W który łykiend i w jakim to województwie? ;)
Powodzenia i czekamy na fotki.

PS.  Odejmij mi 30 wiosenek.  :(
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Mężczyzna IVAN VII

• Miasto: CZĘSTOCHOWA
  • Na forum od: 04.01.2012
    • Wyprawy rowerowe
« 26 Mar 2013, 09:31 »
Irish ! Szukanie chętnych na wyprawę do Rosji bywa trudne. Sam szukałem dwa razy ... Do Petersburga i nad Bajkał pojechałem samotnie. Jak załatwisz formalności wizowe ?
 Drogi Waldemarze !  Mnie nikt wiosenek nie odejmował  a pojechałem nad  Bajkał.
Tu fotki z mojego wyjazdu :  http://foto.onet.pl/7fkoy,kwwbcg6sw8ws
Zainteresowania : międzynarodowa turystyka rowerowa,historia,amatorsko- sporty siłowe , siatkówka
Rowerkiem- Litwa,Łotwa,Estonia,Szwecja ,Finlandia,Niemcy,Belgia,Holandia, Francja ,Anglia,Słowacja,Austria, Luksemburg, Monako ,Watykan, Włochy, Białoruś ,Rosja-Syberia ,Andora ,Hiszpania ,Czechy , Portugalia.Ukraina,Węgry,Dania ,Norwegia

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
« 26 Mar 2013, 10:11 »
IWAN chyba w zeszłym roku Twoją galerie oglądałem. Kawałek świata masz zwiedzone. Powodzenia na wyprawach. 
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
« 26 Mar 2013, 10:55 »
...
« Ostatnia zmiana: 5 Mar 2014, 11:24 Gallicjanin »

Offline irish

• Miasto: Zielona Gora
  • Na forum od: 23.06.2011
« 29 Mar 2013, 11:24 »
Hej!
Ivan, w jakim miesiącu byłeś? Ja zamierzam jechać w lipcu, tyle że coraz bardziej wygląda na to że w tym roku pojadę sobie dookoła Morza Czarnego. Bajkał - 2014 :) Jak załatwiałeś wizę? Były jakieś trudności? Ja zamierzam po prostu wystąpić do ambasady o zwykłą turystyczną miesięczną. Trasa jaką zamierzam zrobić to Irkuck - UstBarguzin wokół południowego końca, promem na Olchon i z powrotem do Irkucka.
Gallicjanin, sądzę że jak lecieć w obie strony samolotem to da się wyjazd załatwić za 4,5 tys zł.

Ludziska, jeszcze czekam na chętnego! :)

Jacek
Jacek

Offline Mężczyzna IVAN VII

• Miasto: CZĘSTOCHOWA
  • Na forum od: 04.01.2012
    • Wyprawy rowerowe
« 30 Mar 2013, 22:31 »
Witam ! Byłem nad Bajkałem na przełomie czerwca i lipca. Wizy białoruską i rosyjską załatwiałem przez rosyjskie biuro  SPUTNIK  http://sputnik.travel.pl/rosja-polecamy.html   Biuro mało punktualne ale unikniesz starcia z białoruską biurokracją , załatwiania zaproszenia ewentualnie vauchera. Pociągiem taniej, poza tym jazda Koleją Transsyberyjską jest bezpieczna i pozwala lepiej poznać Rosjan. Przewóz roweru transsybem bezpłatny. Miesięczna wiza turystyczna wystarczy  na wizytę nad Bajkałem i zwiedzenie Moskwy. W Rosji byłam samotnie dwa razy  ,trochę się bałem...Straszne wieści o Rosji rozgłaszają tylko ci , którzy tam nie byli !

Zainteresowania : międzynarodowa turystyka rowerowa,historia,amatorsko- sporty siłowe , siatkówka
Rowerkiem- Litwa,Łotwa,Estonia,Szwecja ,Finlandia,Niemcy,Belgia,Holandia, Francja ,Anglia,Słowacja,Austria, Luksemburg, Monako ,Watykan, Włochy, Białoruś ,Rosja-Syberia ,Andora ,Hiszpania ,Czechy , Portugalia.Ukraina,Węgry,Dania ,Norwegia

Offline Mężczyzna jabbo

• Rower to jest drugie życie
  • Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 10.01.2013
    • Mój kawałek internetu i moich najbliższych
« 11 Kwi 2013, 11:29 »
Witam.
Bajkał.... może za rok.... Odnośnie braku chętnych, sprawdź STOWARZYSZENIE PODRÓŻNIKÓW KROTOS http://www.bicycle.pl/%20index.php?option=com_content&task=view&id=380&Itemid=440
Pozdrawiam

Ps. W tym roku mimo opóżnionej wiosny, wybieram się do Nowegii , tam ponoć cieplej  ;D
Rower to jest drugie życie :-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum