Witam miłośników podróży rowerowych!
Nie ukrywam, że głupio mi, że dopiero teraz się z Wami witam i to tak nie "po bożemu", bo coś tam już na forum wpisywałam i nawet zaczęło się dość burzliwie - no, ale może lepiej późno niż wcale? Wcześniej jakoś nie doceniałam tej rubryki...
Jestem z Warszawy. Kocham podróże na rowerze i jeżdżę dużo od lat wielu. Na co dzień i od święta. Niestety nie przekłada się to wprost proporcjonalnie na wiedzę techniczną.. techniczna nie jestem i już raczej nie będę. Po prostu rower ma mi dobrze służyć do poznawania świata a przez to i ludzi (to jakby ktoś się dziwił, że można tyle jeździć a zapominać o zmianie opony... ). Muszę więc korzystać z wiedzy innych w tym względzie a sama w barterze mogę się podzielić turystyczno-krajoznawczą. Nie należę też do szybkich zdobywców przełęczy choć ładnych parę zdobyłam.. Na podjazdach stosuję czasami popych prosty z postojami i mówię o tym głośno
Związana byłam bardzo a teraz już nie z pewnym stowarzyszeniem, które nie jest tu lubiane, bo uchodzi za komercyjne. Przez kilka lat organizowałam wyprawy rowerowe w kraju i za granicą. Od jakiegoś czasu preferuję jednak wyjazdy indywidualne lub/ i w małych grupach. Europa i Polska w dużej mierze zjeżdżona, USA trochę też, teraz czas na Azję. Ruszam za 1,5 tygodnia na 3 miesiące. A potem kto wie gdzie jeszcze, plany są dość bogate.
No, a że społeczność forum lubi to co ja i jeszcze wie to i owo, to ani chybi - przyciąga..
pozdrawiam i dziękuję za dotychczasową wymianę zdań i pomoc.
Ewa