Autor Wątek: Lublin - Bieszczady - na zachód górami  (Przeczytany 662 razy)

Opis: przełom maja - czerwca

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
Lublin - Bieszczady - na zachód górami
« 24 Mar 2013, 12:22 »
Witam

Nazywam się Paweł, mam 35 lat, od kilku lat intensywnie jeżdżę na rowerze, brałem udział w kilku wyprawach rowerowych, mój maxymalny dzienny dystatns z sakwami to 260km, lubię długie wytrzymałościowe wyjazdy w umiarkowanym tempie.

Planuję wyjazd z Lublina w kierunku gór a następnie przemieszczanie się szlakami turystycznymi. Trasa to sponton, do gór chcę jechać głównie drogami gruntowymi, tak jak się uda, dokąd oczy poniosą, w takim tempie żeby było przyjemnie (tempo do gór około 140 km dziennie, potem pewnie spadnie). Trasa nie jest zaplanowana, po prostu najpierw kilka dni na południe potem na zachód.

Całkowity dystatns to pewnie około 700-800km. Ponieważ jazda jest bez celu noclegi wypadną tam gdzie się spodoba, ogólnie chcę spać tylko na agro, nie wieźć ze sobą namiotu. Jedzenie na bieżąco kupowane w sklepach, co jakiś czas ciepły posiłek. Max budżet to 800 zł, mam nadzieję że uda się w nim zmieścić.

Priorytet to swobodne spędzanie czasu, jazda bez napinki terenem, brak pośpiechu i możliwość poświęcenia po drodze czemuś więcej czasu jeśli będzie taka potrzeba. W deszczu jadę albo nie jadę ;) zależnie od nastroju.

Drogi głównie gruntowe, jazda przed siebie, ciągłe błądzenie i poszukiwanie.

Jeżdże dość żwawo, jeśli jeździsz wolniej/szybciej po prostu będziemy się zdzwaniać i umawiać gdzie się zatrzymujemy. Kwestia dogadania.

termin wyjazdu jest na tą chwilę ruchomy, będę dysponować czasem w okresie 27 maj - 16 czerwiec, na wyprawę poświęce max 8 dni (powrót pociągiem), wyjazd zależny od pogody

pozdrawiam
Paweł
« Ostatnia zmiana: 7 Kwi 2013, 10:43 login »

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
Witam
Planuję dokładnie taką samą trasę tylko że w drugiej połowie czerwca lub na przełomie czerwiec-lipiec. Ale spanie pod namiotem. A cała reszta prawie zgodnie z moimi planami. Może da się przełożyć Twój wyjazd? :)
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 13.01.2012
mój termin jest na tą chwilę taki jak podałem, muszę się w nim zmieścić. Nie chcę wozić ze sobą namiotu tak żeby jechać najlżej jak się da, mam nadzieję zapakować się w jeden bagażnik podsiodłowy (tylko ciuchy na zmianę i mały śpiworek)

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
Ja znowu wcześniej nie mogę.
Pogody, pięknych widoków i zero awarii życzę :)
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline Mężczyzna elhm

• Na forum od: 28.06.2011
Z Pawłem to w ciemno można jechać bez światełka :)
« Ostatnia zmiana: 27 Mar 2013, 00:06 elhm »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum