Autor Wątek: Wycieczki rowerowe Shcopka w 2013 roku  (Przeczytany 723 razy)

Offline Mężczyzna Shcopek

• Miasto: Myszków / Oświęcim
  • Na forum od: 20.03.2013
    • Mój blog
Wycieczki rowerowe Shcopka w 2013 roku
« 25 Mar 2013, 14:21 »
09.03.2013

W tym roku sezon (jak na mnie) rozpocząłem bardzo późno, bo dopiero 9 marca krótką wycieczką ze znajomymi z Klubu "M-2" na trasie Myszków, Poraj, Choroń, Dębowiec, Poraj, Żarki Letnisko, Myszków. Trasa zaprezentowana jest tutaj: http://goo.gl/maps/u80iM

Całkowity pokonany dystans to 43 kilometry. Pogoda marcowa - zimno, wietrznie, a do tego ciągła mżawka.

Celem wyprawy był Dębowiec i zbiorowa mogiła żołnierzy polskich 74 Górnośląskiego Pułku Piechoty wchodzącego w sklad 7 Dywizji Piechoty, którzy tutaj stoczyli potyczkę z niemieckimi żołnierzami z 2 Pomorskiej Dywizji Lekkiej w dniu 2 września 1939.

Oto kilka zdjęć:

Niestety ową wycieczkę troszeczkę mi się odchorowało, ale już wróciłem do zdrowia.

Niebawem napiszę słów kilka o wycieczce, którą będę prowadził w Wielką Sobotę do Zaborza, a następnie do Przybynowa w celu obejrzenia strusiej zagrody.

• Mój blog
Zapowiedź jutrzejszej wycieczki ;)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Oto kilka zdjęć:

Tak patrzę, patrzę i się zastanawiam. Wam też coś nie pasuje na tym obrazku? (Pierwszy plan)

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Nie ma śniegu? :)

E: Że amorek został źle złożony? :)

• blog podróżniczy
raczej miałem na myśli dziwnie złożony amortyzator :D

• Mój blog
Tyle lat już jeżdżę z tymi ludźmi i dopiero dziś zauważyłem, że w Ryszardowym rowerze jest tak amortyzator złożony :D

• blog podróżniczy
że też gość ma zęby całe, przecież podkowa widelca wali o koronę na dołach.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Tyle lat już jeżdżę z tymi ludźmi i dopiero dziś zauważyłem, że w Ryszardowym rowerze jest tak amortyzator złożony :D
A kolega Ryszard to z tych co jak się zdecydują wracać to zamieniają miejscami kierownicę z siodełkiem?  ;D

• Mój blog
A kolega Ryszard to z tych co jak się zdecydują wracać to zamieniają miejscami kierownicę z siodełkiem?  ;D

Nie nie :D Kolega Ryszard zawraca normalnie xD

Zostawmy rower kolegi Ryszarda, przejdźmy do meritum wątku. Równo o 9:30 wyjechała spod klubu pod moją opieką grupa pięciu cyklistów. Celem naszym było Zaborze k. Żarek oraz Strusia zagroda w Przybynowie. Niestety do zagrody nie udało nam się zajrzeć ponieważ nawierzchnia drogi prowadzącej do zagrody, to było błoto po same piasty. Może kiedy indziej się uda ją odwiedzić. Powrót prowadził ścieżką rowerową od Masłońskiego do Żarek Letnisko. Przebieg calej dzisiejszej trasy znajdziecie tutaj: http://www.navime.pl/wyznaczanie-trasy-wykres-profilu?type=walking&points=50.57787,19.34167_50.67655,19.3198_50.68123,19.29131_50.66383,19.31946_50.64326,19.24805_50.62093,19.26504_50.60835,19.29671_50.57795,19.34207

Dorzucam jeszcze dwie fotki przed wyjazdem:

od lewej: ja, Piotrek, Michał, Dawid, Janek

A w poniedziałek wybieramy się na już chyba siódmą primaaprilisową wycieczkę. Tym razem robimy wegetariański wypad na Jaroszów.
« Ostatnia zmiana: 30 Mar 2013, 13:48 Shcopek »

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Czepiacie sie amortyzatora... spotkalem w Magdalence pod Warszawa czlowieka który chyba celowo jeździł z odwrotnie zamontowanym widelcem R(ozwal) S(obie) T(warz) - Ktos skladajac mu rower napatrzyl sie na widelce Mannitou i prawie mu wyszlo;)

• Mój blog
13.04 wybraliśmy się na wycieczkę do Kroczyc. Dziś naszym prowadzącym był Michał. Zanim jednak wyjechaliśmy na wycieczkę koledzy z klubu kibicowali mi w klejeniu dętki. Z kapciem przejechać ponad 40 kilometrów to raczej by ciężko było. Po 10 minutach szybkiej pracy Julcia była gotowa, żeby mnie zawieźć do miejsca docelowego. Dzisiejsza wycieczka to był bardziej wyjazd "w tę i z powrotem", czyli w obie strony jechaliśmy tą samą trasą. Widzieliśmy już dwa bociany w gnieździe w Jaworzniku. Ciekawe, czy jajka już są złożone, czy boćki czekają na jeszcze trochę słońca. Stanęliśmy chwilę w Podlesicach przy głównym wejściu do Rezerwatu Góra Zborów obejrzeć przez ogrodzenie jak od naszej ostatniej wizyty zmieniło się wejście do Rezerwatu. Później stanęliśmy w Kroczycach koło pomnika Batalionów Chłopskich. Kiedy wracaliśmy stanęliśmy na przystanku, żeby ustalić czy czekamy, aż deszczyk, który coraz bardziej się rozkręcał przejdzie, czy jedziemy dalej. Po krótkiej naradzie postanowiliśmy włączyć wycieraczki w naszych okularach i ruszyć do domu na obiad. Oto trasa dzisiejszej wycieczki: http://goo.gl/maps/NuP3Y i dwa zdjęcia:
operacja klejenia dętki

Wjazd do Rezerwatu Góra Zborów

A jutro jest wycieczka z okazji 35-lecia Osiedlowego Klubu PTTK "M-2" w Myszkowie do Leśniowa. Planowane konkursy z nagrodami. Kilku turystów będzie odznaczanych również odznakami turystycznymi. Wyjazd spod klubu o 10, a rozpoczęcie imprezy w Leśniowie o 12.
« Ostatnia zmiana: 13 Kwi 2013, 18:55 Shcopek »

• Mój blog
Po relację i zdjęcia z wczorajszego zlotu z okazji XXXV-lecia Osiedlowego Klubu Rowerowego PTTK M-2 w Myszkowie odsyłam Was do artykułu: http://myszkow.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1814399,jubileuszowy-zlot-cyklistow-z-okazji-35-lecia-pttk-m-2,id,t.html?kategoria=678

Tagi: śląskie 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum