Autor Wątek: Montowanie przedniego bagażnika typu low-rider  (Przeczytany 786 razy)

Offline Mężczyzna aanndrzej

• Miasto:
  • Na forum od: 20.11.2011
Jak będzie dostępny to mam zamiar kupić ten bagażnik http://www.crosso.pl/pages/pl/produkty/bagazniki/bagaznik-przedni.php . Wiem, wiem, pytanie dla pewnych osób z działu proste-wiadome-idiotyczne, ale jak to się montuje? Chce wiedzieć, czy bez problemu zamontuje na amortyzowanym widelcu. Gdzieś to w jakieś dziurki się zakręca, cokolwiek, jakieś zdjęcie gdzie widać to dokładnie?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Obejmy (jak to obejmy) obejmują golenie widelca, a te srebrzyste blaszki mocujesz do piwotów.
Odkręcasz śrubę która mocuje hamulec do piwota, podkładasz blaszkę i przykręcasz śrubę ponownie.

Oczywiście nie muszą wtedy być wykręcone w taki sposób, żeby nie pasowały do niczego, jak na zdjęciu ze strony Crosso  ;)

Offline Mężczyzna aanndrzej

• Miasto:
  • Na forum od: 20.11.2011
Dobra, czyli już chyba wiem o co chodzi. Nie byłem pewnych tych piwotów. Dziękuję :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
A tu masz zdjęcie skoliozy, które doskonale pokazuje jak to wygląda w praktyce:

Offline Mężczyzna tuoomek

• Miasto: Zakopane
  • Na forum od: 07.04.2013
może i ja się podłączę ;)
Próbowaliście zamontować taki bagażnik do samych piwotów (bez montowania hamulców)?
Mam RST Vogue i używam hamulców tarczowych i nie mam za bardzo, jak zamontować bagażnik Crosso. Piwoty są, ale boję się o ich wytrzymałość pod obładowanym bagażnikiem. Wytrzymają?
“Freedom has its life in the hearts, the actions, the spirit of men and so it must be daily earned and refreshed - else like a flower cut from its life-giving roots, it will wither and die.” - Dwight David Eisenhower

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Nie bój się, wytrzymają :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: