Autor Wątek: rowerowo - jaskiniowo: węgry - włochy - hiszpania - majorka .... lipiec 2013  (Przeczytany 997 razy)

Offline Kobieta enteksa

• Miasto: Świat
  • Na forum od: 16.11.2011
Hej hej,

Na początku lipca 2013 planuję wyruszyc w kilkumiesięczny trip rowerowo - jaskiniowy. Pierwszy etap obejmuje wizytę w Budapeszcie gdzie razem z lokalnymi grotołazami chce odwiedzic jaskinie termalne, dalej kieruje sie do neapolu aby razem z lokalnym klubem jaskiniowym wziasc udzial w wyprawie jaskiniowej w masywach gorskich matese i alburno. Dalej ruszam do barcelony a stamtąd na majorkę, gdzie w październiku grotolazi z anglii planuja 8dniowe jaskiniowe wczasy. Po majorce prawdopodobnie uderze na teneryfe odwiedzic znjomych albo bede kierowac się na wschód do Serbii gdzie również chciałabym spędzic czas z grotołazami w dziurach:) Generalnie na ten moment jade sama. noclegi w namiocie, jedzenie albo gotujemy sami albo frigańskie. Jeśli chodzi o moje doswiadczenie to jeżdziłam po Polsce: Hel - Wrocław; Wrocław - Lublin; Sopot przez Kaszuby do Warszawy zimą oraz po Norwegii --> trasa Oslo - Tromso. W czerwcu koncze 26 lat i na ten moment szukam towarzysza tudzież towarzyszki podróży albo jej poszczególnych etapów. Do tej pory jeździłam pokonując średnio 70 - 100 - 120km dziennie. Generalnie jestem elastyczna i cenię spontanicznośc:) Jeśli ktos ma ochote sie dołączyc zapraszam!

Enteksa
« Ostatnia zmiana: 5 Kwi 2013, 13:11 enteksa »

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: kolezanka do podróży:)
« 31 Mar 2013, 14:27 »
Nie widzisz? Jawna ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna patyk

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.12.2012
Odp: kolezanka do podróży:)
« 31 Mar 2013, 16:19 »
Tylko parytety!

"Wszystko stoi. Rowerzyści nie"

Offline Mężczyzna szczepan

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.12.2011
Enteksa,
jesteś zrzeszona w jakimś klubie speleo? ja działam w KKSie
Świetne połączenie rowerów i nor, napisz mi tylko jak sobie poadzisz ze szpejem na część speleo? w końcu trochę to waży i sporo miejsca zamuje
pesymista to ten, który z dwojga złego wybiera oba...

www.halawojtowicz.pl

Offline Kobieta Bu

• Określać znaczy ograniczać
  • Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 04.02.2012
Chętnie bym Ci potowarzyszyła, ale niestety dopiero za rok.
W czerwcu wybieram się na kilkumiesięczną wyprawę przez Europę.
Może wtedy też się skusisz...
To tutaj można mnie znaleźć:

www.bukaczmarek.blogspot.com

Offline Kobieta starlinkazn

• always look on the bright side of life
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.04.2013
hej

rower+nory brzmi super!

jak planujesz transportować szpej? To waży min.połowę mojego dotychczasowego bagażu!

wiesz, bym chętnie skusiła! tylko np dołączyłabym na późniejszych etapach, np od połowy sierpnia.

czy planujesz jakieś dziury w ES?

pzodrawiam,
Ania
always look on the bright side of life

Offline Kobieta enteksa

• Miasto: Świat
  • Na forum od: 16.11.2011
Generalnie co do sprzętu to zabieram ze sobą lekka uprząż petzl avanti + piersiową, kombajn i lonżę, natomiast sprzęt osobisty za 5 euro pozyczam od włoskiego klubu speleo z którym bede na wyprawie w sierpniu. Podobnie planuje pozyczyć sprzet od brytyjczyków itp. Czołówki to wiadomo tak czy siak na rower bym wziełą podobnie jak polar, który robi również za wnętrze. Buty jakies tanie może kupie na miejscu. Natomiast szpej robi u mnie za jedną z sakw, którą umieszczą na szczycie tylniego bagażnika. Raz już tak jechałam z tymże po Norwegii - niestety wtedy wyjazd do dziur został odwołany "z przyczyn rodzinnych".

Ania, co do hiszpanii - nie mam nikogo "nagranego" aczkolwiek może po drodze coś się "urodzi":)

Moim macierzystym klubem jest SGW, natomiast ostatnio również powołaliśmy sekcję przy KW w Szczecinie, gdzie aktualnie mieszkam.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum