Autor Wątek: Dartmoor Cromax do trekkingu? zamiast amortyzatora 28"?  (Przeczytany 561 razy)

Offline Mężczyzna tuoomek

• Miasto: Zakopane
  • Na forum od: 07.04.2013
Witajcie.
Czy wideł Dartmoor Cromax będzie dobrym zamiennikiem dla amora?
Co prawda jest ciężki, ale (chyba :icon_redface:) pancerny, ze względu na jego przeznaczenie (street). A jego wysokość (450mm) odpowiada, mniej więcej, widelcom amortyzowanym. I ma mocowanie tylko na hamulec tarczowy. Jak myślicie? Da radę z lowriderem na obejmach?
Pozdrawiam i liczę na owocną dyskusję ;D.
“Freedom has its life in the hearts, the actions, the spirit of men and so it must be daily earned and refreshed - else like a flower cut from its life-giving roots, it will wither and die.” - Dwight David Eisenhower

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Po co chcesz wstawiać widelec cięższy od niejednego amrtyzatora? W dodatku przeznaczony do kół 26 cali?
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna tuoomek

• Miasto: Zakopane
  • Na forum od: 07.04.2013
Moim zdaniem przeznaczenie do kół 26" to pic na wodę, ot po prostu wymysł producenta :).
A amor - chcę wymienić na sztywny, bez znacznej zmiany w geometrii. A ten akurat jest najłatwiej dostępny i dosyć tani.
“Freedom has its life in the hearts, the actions, the spirit of men and so it must be daily earned and refreshed - else like a flower cut from its life-giving roots, it will wither and die.” - Dwight David Eisenhower

Offline Mężczyzna skaposzczet

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 12.02.2013
Jeśli nie przeszkadza Ci naprawdę duża waga i sztywność (przy takich spawach i grubości goleni będzie on bardzo sztywny), to czemu nie. Pancerny też się wydaje mocno. Z wagą nie zejdziesz zbytnio, ale może po prostu wolisz jeździć na sztywniaku (sam tak mam).
Jeśli się zdecydujesz to opisz później wrażenia  :)
« Ostatnia zmiana: 8 Kwi 2013, 15:27 skaposzczet »

Mój BLOG

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum