Autor Wątek: Mocowanie do aparatu na kierownicę  (Przeczytany 1152 razy)

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 10.06.2008

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
Odp: Mocowanie do aparatu na kierownicę
« 10 Kwi 2013, 20:33 »
Dobra ale jak jest platforma przykręcona śrubą a sama śruba to działają zupełnie inne siły. Z platformą na gwint działa praktycznie tylko siła w dół, a bez platformy też na boki. Platofrma IMO musi być jak komuś aparat miły no chyba że na gładkiej szosie.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Prototyp statywu amortyzowanego mam już zmontowany - nie jestem jednak w stanie odnieść się jak mocno obniża to drgania, ponieważ nie mam możliwości zamontować mojej kamery na sztywno do kierownicy ;)
Natomiast widzę, że działa, jednak prototyp jest bardzo amatorsko zrobiony i egzemplarz finalny trzeba będzie zdecydowanie lepiej wykonać ;)
Mam pytanie - o coś w guście obejmy na kierownicę wskazaną przez globalbusa - http://dx.com/p/bicycle-bike-handlebar-mount-for-camera-black-69116 - na razie zastosowałem zwykłą obejmę zaciskową do rury - jednak jej średnica jest trochę za duża i musiałem nawalić trochę podkładek. A chciałbym, aby było to bardziej zbliżone do średnicy kierownicy :)
Ile mm ma ta obejma - 40, tak jak piszą w opisie?

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline kudłaty

• Miasto: Toruń/Drezno
  • Na forum od: 18.03.2011
Chętnie zobaczyłbym Twój wynalazek.  Ja z kolei przetestowałem urządzenie podlinkowane przeze mnie w pierwszym poście. Sprawiło się całkiem nieźle podczas użycia z aparatem kompaktowym. Próba przymocowania dość ciężkiej lustrzanki skutkowała zmianą położenia głowicy w wyniku drgań roweru... Generalnie jednak jestem zadowolony.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum