Autor Wątek: Przejezdność drogi Pluzine-Zabljak-Mojkovac [Czarnogóra]  (Przeczytany 676 razy)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
Cześć
Ponownie wybieram się w tym roku do Albanii, chciałbym przejechać na początku maja przez Durmitor. Czy na początku maja droga Pluzine-Zabljak-Mojkovac będzie przejezdna ? Czy raczej spodziewać się dwumetrowej ściany śniegu i zerowych szans na przejazd ? Interesujący mnie fragment zaznaczyłem :
http://www.bikemap.net/route/2052139
Pozdro
Ricardo

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
W 2009 r. na początku maja była nieprzejezdna

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
maj 2012 - nieprzejezdna. Właściciel pola namiotowego w Żabljaku (ponoć kierownik jakiejś służby parkowej w Durmitorze) poinformował nas, że będzie odśnieżana po 23 maja.
Polecam gorąco drogę, jaką my okrążyliśmy Durmitor - z Pluzine pojedź do Trsy - stamtąd szosą na Żabljak (jak napotkasz na śniegi, przez które nie będziesz mógł się przebić - zawróć - ale warto dojechać jak najdalej dla widoków) Jak się nie przebijesz, skorzystaj z tej drogi - REWELACYJNA, kawałki nowej wąskie szosy + szuterki:
http://www.bikemap.net/route/2052671#lat=43.073428854188&lng=19.01113&zoom=11&maptype=opencyclemap
na opencyclemap jest całość drogi widoczna. Przejezdna bez problemów - będziesz jechał wzdłuż kanionu Komarnicy - obłędne widoki, a w końcowej części kanion Nevideo (taki malutki mostek - warto zjechać na dół, odwiedzić kanion - przy okazji zobaczyć ładny wodospad przy drodze. Po przecięciu głównej (nowej) szosy Żabljak Niksic polecam malutki objazd tak jak wyrysowałem - piękne okolice przez cały czas i zero ruchu samochodowego.
I tym sposobem pooglądasz sobie wysokie góry Durmitoru i jednocześnie zaliczysz najładniejsze kaniony w okolicy. A z Żabljaka już bez problemu do Mojkovaca - to już jest nisko, tam już powinno być ciepełko ;)
My w zeszłym roku jechaliśmy dokładnie tą trasą, którą narysowałem, tylko w przeciwnym kierunku.
Miłego wyjazdu i kontaktów z miejscowymi! :)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna wjck

• Miasto: Grodzisk Maz.
  • Na forum od: 09.01.2013
Witam, jak wchodzę na linka z bikemap to wyświetla:
This route was set to be private by it's owner. Only the owner of this route can display it.
Coś możesz zrobić? ;-)
P.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna wjck

• Miasto: Grodzisk Maz.
  • Na forum od: 09.01.2013

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum