Autor Wątek: Folta i "Lodówa"  (Przeczytany 733 razy)

Opis: by kuba2354

Offline Mężczyzna kuba2354

• Miasto: Leźno k/Gdańska
  • Na forum od: 08.04.2013
Folta i "Lodówa"
« 11 Kwi 2013, 15:13 »
Witojcie :D

Mam dwa rowerki. :)

Folta FH-608.
koła 26", widelec amortyzowany, Shimano Tourney (7-rzędowa kaseta), siodełko Selle Royal, torba na ramę Kellys. Ma kilka gratów ze starego rowerku, czyli od LODÓWY. Nie wiem co to za marka, nic z tych rzeczy. Poza tym, że ma wygodnie siodło Selle Royal, Shimano Nexus 3biegi to jest to rower nie do zajechania :D

Wracając. Jako, że lubię jeździć musiałem ją dostosować do swoich potrzeb. Musiałem przełożyć bagaznik, przednie koło wstawiłem od "Lodówy". Kupiłem sakwy Kellysa za 100 zł. założylem błotniki, lampki. Pierwsza trasa była spontaniczna do Sopotu. W obie strony wyszło 80 km. Wtedy postanowiłem, że trzeba zmienić opony. Przednia jest "szosowa" ale tył terenowy. Czekam aż to białe COŚ (śnieg) zniknie do końca.

Przerzutka.. Hmmm.. Jak na Tourneya nie jest źle. Wstawie sobie Acere, bo mój kumpel kupując rower na starcie przełożył na Deore. Czekam na przypływ gotówki :D

Co z Lodówą? Musze najpierw wycentrować koło. Poza tym to rower najlepszy pod słońcem. 230 km jednego dnia, Częstochowa, prawie całe Kaszuby. Miał swoje wady ale i tak jest najlepszy. Kilka fotek. : )

LODÓWA

Uploaded with ImageShack.us

FOLTA

pozdraw, kuba2354

Offline Mężczyzna LuQ

• Miasto: Sosnowiec / Pisarzowice
  • Na forum od: 01.01.2013
Odp: Folta i "Lodówa"
« 13 Kwi 2013, 20:19 »
Witaj.
Nie gustuję w "góralkach" ;) , ale ta Folta wygląda całkiem przyzwoicie i ładnie w swoim malowaniu. Miałeś z nią jakieś problemy? Pytam, bo zastanawiam się, czy moja bratanica mogłaby rowerem tej firmy jeździć.

Skąd się wzięło LODÓWA?

Prijateljski pozdrav,
LuQ

Offline Mężczyzna kuba2354

• Miasto: Leźno k/Gdańska
  • Na forum od: 08.04.2013
Odp: Folta i "Lodówa"
« 13 Kwi 2013, 22:22 »
Powiem Ci tak LuQ. Nie ma na co narzekać. Chodzi bez problemowo. Po kupnie proponuje zmienić opony z tych "terenowych" na bardziej "na szosę"

Lodówa? :D Dzień przed wyjazdem do Częstochowy popsuł mi się bagażnik ze stelażem. Więc chcąc nie chcąc musiałem coś wykombinować. Wpadł ojciec na pomysł, żeby wykorzystac kratki z półek od lodówki. I stąd LODÓWA. :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum