Cytuj ......- przełożenia 44/32/22 są bardzo sensowne przy takiej wadze na podjazdach - nie ma co szaleć z większymi bo kombinacje z małą 22 i dużą 48 działają tak sobie, a w praktyce prędkości rzędu 40+ km/h nie osiąga się tak często. Za to 22 z przodu i 34 lub 36 z tyłu zapewniają, że podjedziesz pod każdą górkę.......boże dla mnie to chińszcyzna ;-)Nie chcę kupywać drogiego sprzętu , tylko taki w sam raz ...Dla mnie obecnie w tym przedziale cenowym jest :http://www.fatbirds.co.uk/256725/products/merida-crossway-20-md-hybrid-bike-2013.aspx
......- przełożenia 44/32/22 są bardzo sensowne przy takiej wadze na podjazdach - nie ma co szaleć z większymi bo kombinacje z małą 22 i dużą 48 działają tak sobie, a w praktyce prędkości rzędu 40+ km/h nie osiąga się tak często. Za to 22 z przodu i 34 lub 36 z tyłu zapewniają, że podjedziesz pod każdą górkę.......
c) Freewheel: tu widzę największy problem: prawdopodobnie to nie jest kaseta tylko wolnobieg nakręcany. To raczej długo nie pożyje - poszukaj roweru gdzie jest z tyłu kaseta. To już naprawdę jest standard nawet w średnio-dolnych rejonach cenowych.
Zapomniałem tylko dodać ,że jest zajefajne forum...
łatośłętka , ja kompletnie nie wiem jaka to jest lepsza rama , nie mówiąc już o widelcu ;-) , ja chcę tylko kupić w miarę pasujący do mnie rowerek , zdaję sobie sprawę z tego iz pewnie za pewien czas bedę mógł odczuwać niedosyt czegoś związanenego z rowerem lub jego osprzętem , ale jak na razie to samo kupno jest dla mnie dużym wyzwaniem .Dlatego aby nie wtopić za bardzo od samego początku szukam informacji na forum.