Autor Wątek: Zorganizowanie wycieczki  (Przeczytany 616 razy)

Offline Mężczyzna nynu

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 12.10.2012
Zorganizowanie wycieczki
« 12 Kwi 2013, 21:13 »
Witam.
Mam pewien problem. Przyjaciel chce bym zorganizował mu wycieczkę rowerową do Byczyny (ze Zduńskiej Woli)
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=
211453777569764783129.0004da2eac80c01a614f3
.
 Będziemy jechać w 6 w tym dziewczyna. Jesteśmy młodzi 16-18 lat. Tylko 1 osoba i ja przejechaliśmy w dzień więcej niż 100 km. Mam na zorganizowanie wyjazdu 3 tygodnie. Pomogli byście mi napisać jako taki regulamin dla nich ( niektórzy są nieogarnięci  :icon_twisted:), jak ich zmotywować do jazdy, jakieś porady w ogarnięciu "treningów" oraz czy dało by radę jechać po DK45 z Wielunia do Gorzowa Śląskiego i  DK 11 z Byczyny do Kępna oraz co zabrać ze sobą.  Proszę pomóżcie :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: Zorganizowanie wycieczki
« 12 Kwi 2013, 21:38 »
A poza przyjacielem ktoś jeszcze chce jechać na tę trasę?
Jak nie to bierz zwolnienie czym prędzej  ;D
No, ale jeśli wszyscy chcą to zamiast kombinować z regulaminem (regulamin dla 6 osób?  :o) może po prostu zróbcie sobie kółko wokół Jeziorska. Wyjdzie jakieś 100km i zobaczycie czym to się je.

A tak w ogóle to ma być wyjazd jednodniowy czy z noclegiem?
W jeden dzień to oczywiście też da się zrobić, ale jak się Wam trafi ktoś bez parcia na wynik to może dać wam nieźle popalić  ;)

Z Wielunia do Gorzowa da się DK45, ale można też przez Mokrsko.
DK11 Byczyna-Kepno też się da. W niedzielę na pewno przyjemniej, ale to tak zawsze z DK.

A w ogóle to zdaje mi się, że jedna z naszych forumowiczek jest z Byczyny i może więcej wiedzieć o drogach w okolicy. Ja tam byłem tylko przejazdem.

Offline Mężczyzna nynu

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 12.10.2012
« 12 Kwi 2013, 21:57 »
No ogólnie to wszyscy chcą i każdy ode mnie (jako najbardziej w to związanego) wymaga aby ta wycieczka bardzo się udała.  Przyjaciel bardzo się napalił na tą Byczynę bo mu się strasznie podobała to też obiecywałem mu że na urodziny zorganizuję wycieczkę.  Wyjazd ma być jednio dniowy. Chcemy wyjechać około 3 rano by wrócić pociągiem z Kępna (pociąg o 18:00).

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 12 Kwi 2013, 22:43 »
Jak z Kepna pociągiem to spoko.
Sprawdzić rowery, napompować koła porządnie, wrzucić tyle makaronu ile się uda, zabrać coś do jedzenia na drogę i naprzód!
I pamiętaj, że jak czujesz się zmęczony to zwykle znaczy, że przegapiłeś czas na jedzenie.

Offline Mężczyzna arcco

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 07.08.2012
« 13 Kwi 2013, 08:16 »
Jeśli dla grupy to będzie za duży wysiłek, to rozważ opcję noclegu w Byczynie.
Koło Byczyny masz gród rycerski, w którym można wziąć nocleg, albo się dogadać i spać pod namiotami, obok grodu, nad zalewem.
Jeśli planujecie to w majowy weekend, to może być krucho z miejscami.
Kontakt i inne informacje masz na stronce http://www.grod.byczyna.pl
Wtedy można zrezygnować z pociągu i drugiego dnia wrócić rowerami.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum