Autor Wątek: [Majówka 2013] Słowenia + Austia  (Przeczytany 1772 razy)

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Odp: [Majówka 2013] Słowenia + Austia
« 21 Kwi 2013, 22:12 »
glukoz mapka to wersja robocza, jestem otwarty na sugestie. Gwiazdkami pozaznaczałem po prostu najciekawsze miejsca znalezione w necie i starałem się to jakoś połączyć w pętelkę. Przede wszystkim zobaczymy jak z formą będzie. A trasa dojazdowa to już w tym momencie w ogóle fikcja.

Rowerów nie będzie trzeba niemal na pewno rozkręcać, bo w wyszukiwarce zaznaczyłem opcję "przewóz rowerów". Koleje węgierskie, na tyle na ile nimi jeździłem, to 30 lat przed PKP, więc raczej nie ma obaw.

Sprawdzę jutro to połączenie z Gyor, chociaż to już kawałek od granicy, ale może będzie lepiej.

Podjechać po was na dworzec mogę spokojnie i przed 22.

Offline Mężczyzna glukoz

• Miasto: Gdańsk/Poznań
  • Na forum od: 24.04.2012
« 23 Kwi 2013, 11:20 »
Pytałem o tę mapkę po to, żeby trasę wgrać na gps. Nawet jak będzie to trasa w zarysie to myślę, że i tak warto to zrobić.

Jak z walutą? Domyślam się, że potrzebne będą tylko euro i forinty. Jak myślicie, ile forintów będzie potrzebne w sumie na pociągi?

« 23 Kwi 2013, 11:58 »
Forinty będzie trzeba zapewne kupić wcześniej, najlepiej w Polsce, bo z tego co pamiętam na Węgrzech mieliśmy z tym bardzo duży problem. Ciężko znaleźć jakikolwiek kantor, jak już to w banku wymieniają, a będziemy tam w sobotę...
Nam euro na forinty wymieniła miła pani stojąca za nami w kolejce na dworcu. Kurs ustaliliśmy na zasadzie "ufam wam, że mnie nie oszukacie".

Jutro postaram się znaleźć bilety z zeszłego roku. Trasa była trochę dłuższa, ale przynajmniej będzie wiadomo jak to wyglądało z opłatą za rowery.

Offline Mężczyzna glukoz

• Miasto: Gdańsk/Poznań
  • Na forum od: 24.04.2012
« 24 Kwi 2013, 21:25 »
Czyli wiadomo już może ile mniej więcej forintów i euro będzie potrzebne na samą podróż (w jedną i drugą stronę)?

« 25 Kwi 2013, 07:27 »
Euro weź tyle ile pisałem wcześniej pewnie x2 bo podawałem to dla podróży w jedną stronę. Co do forintów, to będę w stanie sprawdzić te poprzednie bilety dopiero dzisiaj wieczorem. Ale myślę, że jak weźmiesz równowartość 60zł w jedną stronę to wystarczy.

« 6 Maj 2013, 21:36 »
Wyjazd zakończony powodzeniem. Co prawda nie było Austrii, ale za to były Włochy. Niedługo szersza relacja.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum