Autor Wątek: Wyprawa Syberia 2013 - Kokotek - Wierszyna by NiniwaTeam  (Przeczytany 27851 razy)

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
Wzruszyła mnie relacja Barana.Niesamowita historia.Rzadko można przeczytać takie głębokie i intymne przeżycia.Tak walczyć z wszystkimi przeciwnościami,słabościami z sobą innymi.Cierniowa ta pielgrzymka.Dojechałaś,choć wydawało się to niemożliwe,Wasz lider utrzymał grupę w całości choć wydawało się to niemożliwe,jesteś zadowolona i nie żałujesz.I najważniejsze skusiłaś Waxa kotlecikami z marchewki choć wydawało się to niemożliwe.Zaglądam na blogi czasami i wszędzie tam gdzie pojawia się Wax,pojawiają spore ilości jedzenia.Nie wiedziałem że je marchewkę.Wysoką ceęe zapłaciłaś za tą wyprawę,ale ból przemija chwała pozostaje.Gratulacje.
Wspaniała rzecz przytrafiła Ci się na tej wyprawie. Dostałaś miłość i wsparcie bliskiej osoby,dokładnie wtedy kiedy potrzeba.To są wartości ważne w życiu,najważniejsze.Warto o to  dbać i pielęgnować,a zdjęcie z ręką na plecach proszę oprawić w ramkę.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Książka "Wyprawa 2013. Polska - Syberia" już w sprzedaży!

Chętnie pożyczę - obiecuję, że oddam :)
… why so serious ?

Offline Remek

• Miasto: Sulejówek
  • Na forum od: 31.01.2011
Kapitalna relacja Ani .Jest trud, walka ze słabościami, solidarność miłość i zwycięstwo jestem pod dużym wrażeniem. Podziwiam Anię i podziwiam Waxa. Stary po prostu jesteś mężczyzną takim na 100% a tacy nie zdarzają się zbyt często pokazałeś ile jesteś wart wtedy kiedy było trudno. Aniu rzadko się zdarza żeby ktoś miał tak szeroko otwarte oczy i dostrzegał innych wokół siebie i poprostu potrafił im podziękować. Wax co ci będę mówił żeń się z tą dziewczyną i to jak najszybciej bo szkoda życia na pętanie się bez niej ;)
"Człowiek cywilizuje i trzebi dzikość na planecie Ziemia. To samo robi też we własnym wnętrzu: marzenia przycina do możliwości, plany do okoliczności, pomysły do konwenansu."
Czy tak musi być zawsze?

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Co do samej wyprawy i Niniwy..to nie rozumiem chyba celu ich wypraw . Piszą o tym że robią to dla pokoju na świecie , dla wzmocnienia wiary swojej i innych a wychodzi na to że są strasznie samolubni skoro tylko jedna czy dwie osoby wspierały autorkę tej relacji a reszta najchętniej by się pozbyła wszelkich maruderów...czy to wyprawy czy wyścigi ??

Co do tego wspomagania, to pomcc 2-3 osób w zupełności wystarczyła. Gdybym nie musiał czasem odpocząć, to by tylko moja wystarczyła ;)

A co z resztą? Czy są samolubni? Nikt tak nigdzie nie napisał. Ale jeśli ktoś nastawiał się na ostre ciśnięcie i kupę kilometrów, mógł na pewno być trochę zawiedziony spokojniejszym tempem, to chyba normalne. Na wyprawę jadą zwykli ludzie, nie cyborgi ;) Do tego trzeba wziąć pod uwagę to, że jest to zbieranina 24 różnych, w dużej mierze nie znających się wcześniej ludzi, którzy spędzają ze sobą 24h dziennie przez ponad 2 miesiące...
Pomyślcie o swoich wyprawach, zapewne w małym gronie, o spinach jakie się pojawiały. A teraz dodajcie do tego 20 obcych osób ;)

I najważniejsze skusiłaś Waxa kotlecikami z marchewki choć wydawało się to niemożliwe.Zaglądam na blogi czasami i wszędzie tam gdzie pojawia się Wax,pojawiają spore ilości jedzenia.Nie wiedziałem że je marchewkę.

W te kotleciki do dziś nie mogę uwierzyć ;) A spore ilości jedzenia? Cóż, skądś trzeba mieć siłę :P

Chętnie pożyczę - obiecuję, że oddam :)
Czeka na Ciebie w Krakowie. Przyjdziesz - dostaniesz. Wysyłka nie wchodzi w grę ;)

Wax co ci będę mówił żeń się z tą dziewczyną i to jak najszybciej bo szkoda życia na pętanie się bez niej ;)

Heh, ostatnio coś często pojawia się ten temat na wokandzie... ;)

« Ostatnia zmiana: 18 Gru 2013, 19:38 Waxmund »
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Wax co ci będę mówił żeń się z tą dziewczyną i to jak najszybciej bo szkoda życia na pętanie się bez niej ;)

Heh, ostatnio coś często pojawia się ten temat na wokandzie... ;)

No to okeyo ;)
… why so serious ?

Offline Mężczyzna poltugalczyk

• Miasto: Kraków/Doha
  • Na forum od: 08.06.2011
    • Mój podcast o podróżach
Wiadomość szczególnie dla Poznaniaków!

Już w najbliższy piątek - 7.02.2014  o 15:45,  w Auli AWF (ul. Królowej Jadwigi 27/39 61-871 Poznań) Michał Piec i Szymon Zieliński, będą prezentować naszą wyprawę na Syberię, podczas Festiwalu Na Szage...

więcej info tutaj  http://www.festiwalnaszage.pl/program-festiwalu-na-szage-2014

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum