Monday:
jeśłi chodzi o ceny to raczej takie jak normalnie, jesteśmy ze Śląska i nie rzuciło nam się w oczy żeby było jakoś drożej czy taniej. Noclegi różnie: od 30pln/os do 70pln/os. Średnio ok. 40pln.
Auto zotawiliśmy w Kartuzach w agroturystyce, w któej spaliśmy dwie noce po przyjeżdzie na Kaszuby. Dwa noclegi bo lało jak z cebra i nie było sensu jechać w deszczu. Tam zapłacilśmy 50pln za "dopilnowanie" samochodu
za 7 dni.
Przewodnik Demartu: województwo pomorskie.
Z ciekawych miejsc mogę polecić:
- Chmielno - dobra knajpa nad jeziorem, i centrum ceramiki gdzie można utoczyć swój gliniany wazonik
- Szymbark - ciekawy skansen
- Brusy Jaglie - BARDZO ciekawe muzeum/dom tamtejszego artysty Jóżefa Chełmowskiego (rzeźbiarza,malarza, ludowego barda)
- udało nam się trafić na imprezę cykliczną w okolicy Leśna k/Brus. Są tam kamienne kręgi, gdzie co roku spotykają się ludzie i organizują piknik archeologiczny - symulacja wioski wojów z X/XIw - ciekawe
- Węsiory - znowu kamienne kręgi
- Kościerzyna - aquapark dla dzieciaków
Tutaj kilka fot z wypadu:
https://plus.google.com/photos/108675801491600797009/albums/5969603576619854513EASYRIDER777:
plany na ten rok - jeszcze nie wiem. Myślę o Gruzji, ale czas zweryfikuje nasze plany. Będę pewnie informował o naszych planach. W tamtym roku miał być Schwartzwald a wyszły Kaszuby