Autor Wątek: Rowery poziome HP Velotechnik  (Przeczytany 9869 razy)

Offline igorc

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 15.02.2009
    • http://www.cyklotur.com/x_C_X__P_ONAS.html?PZTA=0
Rowery poziome HP Velotechnik
« 16 Lut 2009, 23:24 »
Z przyjemnością informuję, iż firma CYKLOTUR została przedstawicielem na Polskę niemieckiej firmy HP Velotechnik.

HP Velotechnik to lider w produkcji rowerów poziomych z ponad 12-letnim doświadczeniem w tej branży. Rowery tej firmy to innowacyjne i dopracowane w każdym szczególe konstrukcje. Potwierdza to między innymi główna nagroda na targach Eurobike 2008, przyznana jedynemu na świecie, składanemu trójkołowcowi Scorpion FS z pełną amortyzacją.

Rowery HP nie są tanie, ale ich cena jest odzwierciedleniem najwyższej jakości opartej o wyrafinowane rozwiązania technologiczne i niebywałej przyjemności z jazdy.
W ofercie posiadamy 7 dostosowanych do różnych potrzeb modeli. Większość z nich jest lub może być rowerami z pełną amortyzacją. Są wśród nich również modele składane, które bez problemu mieszczą się w małych samochodach i mieszkaniach.
Każdy rower HP Velotechnik jest konfigurowany i produkowany na indywidualne zamówienie w Niemczech. Czas oczekiwania na swój wymarzony pojazd to jedynie 4 tygodnie.

W sklepie stacjonarnym CYKLOTURu w Poznaniu, przy ulicy Kwiatowej 2, udostępniamy do jazd próbnych rower Street Machine GTE. Akronim GTE pochodzi od nazwy Gran Tourismo Evoluzione. Jest to rower z pełną amortyzacją, przeznaczony do wyprawowej turystyki, wyposażony w bagażniki do przewożenia kompletu czterech sakw rowerowych.

Pełne informacje można znaleźć na stronie http://www.cyklotur.com/rowery_poziome,0.html.
Na szczegółowych stronach rowerów można pobrać foldery informacyjne i cennik w formacie pdf.

Dlaczego pozwoliłem sobi zamieścić tutaj te informację? Otóż dlatego, że uważam, że rower poziomy jest idealnym rozwiązaniem na długie wyprawy. Wygoda (nie boli to na czym siedzimy), mniejszy opór powietrza, brak bolących nadgarstków - to zalety poziomów w tym przypadku. W tym roku będę testował z żoną dwa różne poziomy na kolejnej wyprawie - w tym StreetMachine GTE i drugi poziom o kołach 26".

Pozdrawiam,
Igor

moja pasja to:  rowery i wyprawy rowerowe

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 16 Lut 2009, 23:50 »
Moim zdaniem to spam.
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 16 Lut 2009, 23:52 »
Cytat: "aard"
Moim zdaniem to spam.

ja rozumie jakby rabat ogłosili...
:lol:

Offline Mężczyzna szkodnik

• Miasto: Bełchatów\ Wrocław\ Warszawa
  • Na forum od: 12.05.2007
« 17 Lut 2009, 00:06 »
Witamy Cyklotur! :)
1) do powitań jest inny dział
2) dział "handlowy" też nie tutaj
3) poziomka to bardzo fajna sprawa ale raczej tylko na wmiare płaskie trasy. Mi sie poziomki bardzo podobaja ale narazie ceny zaporowe a wszechstronność dyskusyjna.
4) miło że w google nas można znaleźć
5) pozdrawiam ;)
"Raz do roku pojedź w miejsce w którym jeszcze nie byłeś.
Bądź dobry dla Matki Ziemi.
Dziel się swoją wiedzą."

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 17 Lut 2009, 00:08 »
Moim zdaniem to spam.

A może to jest właśne ten rower, którego tak długo szukasz :idea:   :wink:

Offline Joseph

• Miasto: Gdańsk / Lublin
  • Na forum od: 02.06.2008
Re: Rowery poziome HP Velotechnik
« 17 Lut 2009, 00:42 »
Moim zdaniem spam.

Cytat: "igorc"
Dlaczego pozwoliłem sobi zamieścić tutaj te informację? Otóż dlatego, że uważam, że rower poziomy jest idealnym rozwiązaniem na długie wyprawy. Wygoda (nie boli to na czym siedzimy), mniejszy opór powietrza, brak bolących nadgarstków - to zalety poziomów w tym przypadku. W tym roku będę testował z żoną dwa różne poziomy na kolejnej wyprawie - w tym StreetMachine GTE i drugi poziom o kołach 26".

Pozdrawiam,
Igor

Ale obiektywne wyniki testów na pewno mogły by się tu pojawić,
Jak i sama osoba Igora - z tego co kojarzę, trochę też z sakwami jeździ ;)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 17 Lut 2009, 00:47 »
Jak i sama osoba Igora - z tego co kojarzę, trochę też z sakwami jeździ ;)

BA! w Rowerturze była relacja jego i małżonki z wyprawy po płw. Jukatan

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
« 17 Lut 2009, 09:39 »
Ja również witam Igora, forma przywitania wprawdzie nie codzienna choć rozumiem w obecnych czasach. Myślę, że Twoje doświadczenie może być wielce pomocne więc ja zapraszam do dzielenia się doświadczeniem i wrażeniami z użytkowania "poziomki". Gratuluję strony.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 17 Lut 2009, 10:37 »
Cytat: "Usulovski"
A może to jest właśne ten rower, którego tak długo szukasz :idea:   :wink:

Myslałem o tym. Gdybym tak bardzo nie lubił jeździć po górach, to kto wie... :))

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 17 Lut 2009, 11:04 »
Cytat: "Michał Wolff"
czy przewożenia go środkami komunikacji typu autokar, samolot czy pociąg.

Zdaje się, że któryś tam model jest składany...? Już nie pamiętam :)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 17 Lut 2009, 11:30 »
No właśnie, żadne tam trochę - czytałem jego opis tej jazdy dookoła Polski. Faktem jest , że miał do dyspozycji cały sztab pomagierów łącznie chyba z lekarzem bo jakieś kroplówki brał po etapach,ale kilka dni z rzędu jechać dystanse rzędu 400 km to jest niesamowita wytrzymałość, a to się bierze z praktyki między innymi.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 17 Lut 2009, 11:36 »
Ja też właśnie przejrzałem jego stronę. To Dookoła Polski to jest jakieś wariactwo. Średnio 350 km dziennie przez 7 dni z rzędu to coś kompletnie niewyobrażalengo, Imagis wysiada. Ale też do całe wsparcie i ekipa przerażają mnie jeszcze bardziej. Tu się zatraca idea... Ech, ciężko to pogodzić...

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 17 Lut 2009, 11:44 »
A z innej beczki: Igor, świetna strona. A już to flashowe menu mnie po prostu rozwala! Mam słabość do takich bajerków na stronkach :)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 17 Lut 2009, 11:54 »
Ja też właśnie przejrzałem jego stronę. To Dookoła Polski to jest jakieś wariactwo. Średnio 350 km dziennie przez 7 dni z rzędu to coś kompletnie niewyobrażalengo, Imagis wysiada. Ale też do całe wsparcie i ekipa przerażają mnie jeszcze bardziej. Tu się zatraca idea... Ech, ciężko to pogodzić...

Polecam zatem Maraton Rowerowy Dookoła Polski - Imagis rzeczywiście wysiada.
Tam trasa wynosi ponad 3100 km, limit czasu to 10 dni, ale nie ma mowy o żadnej pomocy z zewnątrz. Każdy sobie radzi jak może. W pierwszej edycji wystartowało dwóch zawodników i obydwaj zmieścili się w limicie czasu. Daniel Śmieja, pomysłodawca i zwycięzca tamtej edycji spał po rowach przy drodze, bo nie zabrał żadnego bagażu. To dopiero jest twardkość.
Dla mnie jeden i drugi wyczyn to nieosiągalna abstrakcja!

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 17 Lut 2009, 13:23 »
Ale też to całe wsparcie i ekipa przerażają mnie jeszcze bardziej. Tu się zatraca idea... Ech, ciężko to pogodzić...

To po prostu jest inna idea. Nic się nie zatraca. Kołki w zęby, klapki na oczy i zasuwasz
- z grubsza na tym polega wyczyn. Tu nie może być mowy o żadnej podróży, bo tego się od jakiegoś poziomu i wyczynu i podróży pogodzić nie da.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum