Autor Wątek: Rowery poziome HP Velotechnik  (Przeczytany 9872 razy)

Offline igorc

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 15.02.2009
    • http://www.cyklotur.com/x_C_X__P_ONAS.html?PZTA=0
Rowery poziome HP Velotechnik
« 17 Lut 2009, 17:03 »
Hej,
Widzę, że moja wiadomość wzbudziła skrajne opinie: od spamu do ciepłych słów. Za wszystkie Wasze posty dziękuję.
Co do poziomów to sam jestem przykładem człowieka, który poszukiwał właśnie czegoś takiego co zapewni, że nadgarstki nie będą mnie boleć po całym dniu jazdy po drogach, które asfaltu nigdy nie widziały.
Co do podjazdów - rozmawiałem z kilkoma osobami, które jeżdżą na poziomach z sakwami i rozwiały one moje watpliwości. Fakt, że podjeżdża się wolniej, bo na większym przełożeniu, ale za to zjazd to totalna ekstaza. Warto też zajrzeć na YouTube, by to potwierdzić.
Mojego pozioma mam od sierpnia i nie jeździłem na nim z sakwami, ale przejechałem na nim kilkaset kilometrów po szosach i Puszczy Zielonce koło Poznania - w tym wjechałem i zjechałem z Dziewiczej Góry. Takiej dzikiej radości z jazdy rowerem nie miałem od 10 lat. Normalnie wkręciłem się maksymalnie.
W tym roku z Lucyną wypróbujemy moją poziomkę i StreetMachine GTE na kolejnej wyprawie, która to da nam odpowiedź czy te rowery nadadza się na bardziej ekstremalne przedsięwzięcie jakie szykujemy za jakiś czas.

Co do cen HP-ków, to nie są niestety małe, nad czym ubolewam. A kurs złotówki osiągnął chyba dzisiaj dno :-(
Ale jest światełko w tunelu. Będę miał też poziomki za zdecyzowanie niższe pieniądze, czyli od 3000 zł. Oczywiście nie takie cacka jak HP i nie na takim osprzęcie. Szczegóły wkrotce.

Jeszcze raz dzieki za ciepłe słowa co do wypraw, stron i objazdu Polski.
Pozdrawiam,
Igor

moja pasja to:  rowery i wyprawy rowerowe

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
« 17 Lut 2009, 18:44 »
Igor a może byście przyjechali na nasz zlot wtedy moglibyśmy pomacać to cacko.

Offline igorc

« 17 Lut 2009, 19:09 »
Kiedy jest ten zlot i gdzie?

Offline Quapcio

• Miasto: Laski k/Wwy
  • Na forum od: 09.07.2008
« 17 Lut 2009, 19:34 »
24-26 IV na Jurze (dokładnego miejsca nie pamiętam - jest opisane w wątku o zlocie)
Tam jest z grubsza informacja co i jak (oraz podsumowanie głosowania za miejscem). W dziale Wyprawy i wycieczki rowerowe -> Inne można też prześledzić pozostałe wątki które opisują jak powstawała idea ;)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 17 Lut 2009, 20:12 »
Miejsce zlotu jeszcze nie zostało finalnie ustalone, ale prawdopodobnie będą to Podlesice (Camping "Jurajski" obok hotelu "Ostaniec")

A co do spamu, to przyznaj Igorze, że niefortunnie zacząłeś. W końcu Twój post JEST reklamą, a tego tu nie lubimy. Ale że się dalej odzywasz, rozmawiasz z nami i - mam nadzieję - będziesz dalej u nas pisał i wnosił wartościowe informacje na nasze skromne forum, przeto nawet taki fundamentalista jak ja jest skłonny wybaczyć początkowy spam (zresztą to właśnie moja "spamowa" opinia jako pierwsza się pojawiła)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline igorc

« 17 Lut 2009, 21:58 »
Niewątpliwie była to reklama, ale chyba warto byłoby pomyśleć o takim miejscu na forum gdzie takie informacje można by zamieszczać. Czasami można się dowiedzieć całkiem przypadkowo o ciekawych rzeczach z takich informacji, np. o nowym sprzęcie.
A jako, że:
1. w regulaminie nie zauwazyłem (chyba że coś mi umknęło) zakazu umieszczania takich informacji,
2. nie ma działu typu handel czy coś w tym rodzaju;
to sprzęt >> rowery wydał się najsensowniejszym miejscem do przedstawienia takiej informacji.
Oczywiście mogłem zacząć od manipulacji typu "Co myślicie o rowerach poziomych w turystyce?" a potem w następnym poście podac info, że w Cykloturze cos takiego mamy. To moim zdaniem byłoby nie etyczne. A tak kawa na ławę i wszystko jasne.
Choć mogłem oczywiście zrobić inaczej, np. zapytac w pierwszym poście czy chcecie abym coś napisał na ten temat. Tak, to byłoby najbardziej eleganckie rozwiązanie. Tylko, że wpadłem na nie dopiero teraz :-(
No nic, człowiek się uczy całe życie.
Pozdrawiam,
Igor

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 17 Lut 2009, 22:03 »
teraz musisz napisać coś w dziale "Przywitaj się", a my udając że cię nie znamy będziemy pisać "jak miło..." i inne witajki ;)

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 17 Lut 2009, 22:04 »
Miejsce sensowniejsze (moim zdaniem) by się znalazło, a to mianowicie dział HydePark. Ale to moje zdanie, a ktoś inny ma prawo mieć swoje. W każdym razie bez urazy, Igorze. Mam nadzieję, że po tym początku zostaniemy kumplami z forum, a może i (po zlocie) z realu :)

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
« 17 Lut 2009, 22:06 »
Witaj- rowery bardzo mi się podobają, jednak obecnie nie dla mnie/nie dla mojego portwela
Cytat: "igorc"
nie ma działu typu handel czy coś w tym rodzaju

Jest giełda :wink: tak dla ścisłości
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline igorc

« 17 Lut 2009, 22:15 »
Zero urazy oczywiście. Może HydePark, czy Giełda byłyby lepsze, ale stało się.
Co do zlotu, to niestety w tym terminie mam zaplanowany start w jednym z maratonów.
Ale pewnie będzie jeszcze niejedna okazja by się spotkać.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
« 17 Lut 2009, 22:22 »
Co do zlotu, to niestety w tym terminie mam zaplanowany start w jednym z maratonów.
Ale pewnie będzie jeszcze niejedna okazja by się spotkać.

Szkoda. I oby się udało :)

Offline Mężczyzna szkodnik

• Miasto: Bełchatów\ Wrocław\ Warszawa
  • Na forum od: 12.05.2007
« 18 Lut 2009, 01:11 »
Oczywiście mogłem zacząć od manipulacji typu "Co myślicie o rowerach poziomych w turystyce?" a potem w następnym poście podac info, że w Cykloturze cos takiego mamy. To moim zdaniem byłoby nie etyczne. A tak kawa na ławę i wszystko jasne.

A jest to powszechna praktyka.. Nawet nie podając oferty takie podpierduchy na forach są stosowane w celu "zwiększania świadomości marki". Doceniamy uczciwe zamiary ;)

W czasach wszechobecnego spamu jesteśmy dość uczuleni na reklamę w miejscu w którym byśmy jej nie oczekiwali. Jak ktoś pisze swój pierwszy post w dziale "giełda" to też nie kończy się szczęśliwie ;)

Tak czy inaczej fajnie że do nas trafiłeś i mam(y) nadzieję że zostaniesz na forum nawet jak temat rowerów poziomych ucichnie.. ;)

[ Dodano: Sro Lut 18, 2009 2:53 am ]
To będzie tu pasowało: http://www.pbase.com/canyonlands/image/56850647  ;)
"Raz do roku pojedź w miejsce w którym jeszcze nie byłeś.
Bądź dobry dla Matki Ziemi.
Dziel się swoją wiedzą."

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 17 Maj 2010, 18:47 »
kampania promocyjna w natarciu ;)
Dzisiaj przysiadłem przed TV, poskikałem po kanałach i zatrzymałem się na TVN Turbo, na programie Gadżet, akurat o rowerach było. Po zaprezentowaniu pospolitych gatunków (kolarki i górskie), przeszli do poskramiania mniej typowych - poziomek od Cykloturu :P Nawet właściciel się przewinął, ale tylko wspomniany jako Pan Igor.

Wspomniano też o bezprzewodowych przerzutkach od Shimano, że na razie to tylko u zawodowców, ale jak pokazuje historia za kilka lat będzie w powszechnym użyciu. Tyle że historia pokazała coś zupełnie odwrotnego ;)

[kapuś mode on]Czy to co igorc ma podpisie to nie kryptoreklama?

Offline igorc

« 17 Maj 2010, 18:51 »
No tak pojawił się materiał o poziomkach -

Nie chcieli pokazać StreetMchine, bo za drogi...

Offline igorc

« 17 Maj 2010, 19:22 »
To fakt pod górę jedzie się zdecydowanie wolniej, ale komfort zjazdu wynagradza to w zupełności.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum