Autor Wątek: Polskie sukcesy w Giro d'Italia  (Przeczytany 1352 razy)

biker1990

• Gość
Odp: Polskie sukcesy w Giro d'Italia
« 27 Maj 2013, 18:43 »
Piszemy trochę nie na temat,ale masz racje za czasów Leo aż się chciało oglądać. Teraz jak Lewy przyjedzie to nie będzie miał takiej motywacji. Nie wiem czemu tak grają w reprezentacji to jest naprawdę tragedia.Tutaj ładnie polscy kolarze się spisują chociaż mają trudniejsze zadanie niż piłkarze. Ja nie wymagam od piłkarzy nie wiadomo czego,ale niech zaczną grać ....

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 27 Maj 2013, 19:18 »
Wiem, że robię off-topa ale nie mogłem się powstrzymać gdyż chwilę przed napisaniem wcześniejszego posta zaglądnąłem na jeden z wiodących polskich portali informacyjnych i w zakładce sport przeczytałem kilkanaście tytułów typu " Lewy przechodzi do Bayernu, Znicz Pruszków pokonał niespodziewanie Termalikę Nieciecz, sensacyjny transfer ze Świtu Krzeszowice do Garbarni Kraków, Smuda spadł do drugiej ligi....itp itd. ..bzdety bzdety bzdety....i to w czasie gdy polscy kolarze walczą o najwyższe miejsca, gdy Konwa i Włoszczowska biją się o najwyższe lokaty w Pucharze Świata.
O tym oczywiście ani słowa...kto to redaguje, kto pisze o ogonie polskiej ekstraklasy będącej ogonem europejskich lig podczas gdy inni sportowcy odnoszą prawdziwe sukcesy.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna wallace

• Miasto: okolice otwocka
  • Na forum od: 13.11.2012
« 27 Maj 2013, 19:32 »
Wiem, że robię off-topa ale nie mogłem się powstrzymać gdyż chwilę przed napisaniem wcześniejszego posta zaglądnąłem na jeden z wiodących polskich portali informacyjnych i w zakładce sport przeczytałem kilkanaście tytułów typu " Lewy przechodzi do Bayernu, Znicz Pruszków pokonał niespodziewanie Termalikę Nieciecz, sensacyjny transfer ze Świtu Krzeszowice do Garbarni Kraków, Smuda spadł do drugiej ligi....itp itd. ..bzdety bzdety bzdety....i to w czasie gdy polscy kolarze walczą o najwyższe miejsca, gdy Konwa i Włoszczowska biją się o najwyższe lokaty w Pucharze Świata.
O tym oczywiście ani słowa...kto to redaguje, kto pisze o ogonie polskiej ekstraklasy będącej ogonem europejskich lig podczas gdy inni sportowcy odnoszą prawdziwe sukcesy.
zmień portal informacyjny  ;) ps. Znicz gra w innej lidze niż Termalica
« Ostatnia zmiana: 27 Maj 2013, 19:59 wallace »

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 27 Maj 2013, 19:34 »
Próbowałem :) nie pomogło. Ale jeszcze poszukam :)
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna wallace

• Miasto: okolice otwocka
  • Na forum od: 13.11.2012
« 27 Maj 2013, 23:14 »
umiejętność dotarcia do ludzi miał Leo Beenhakker , pamiętam że mecze za jego kadencji aż chciało się oglądać było widać walkę i zaangażowanie                                                                                               

Szczególnie na Euro 2008, gdzie zdobyliśmy 1 punkt  ;)
[/quote]                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 To fakt, na Euro2008   nic nie pokazaliśmy , ale mecze eliminacyjne przyjemnie się oglądało może wielkość imprezy niektórych przerosła i jak pamiętam samemu Beenhakkerowi rzucano kłody pod nogi (za to że pomagał Feyenordowi Roterdam że grał w reklamie) i facet zobaczył co to jest Polska gościnność .  Ale jak on odchodził z Polski to powiedział , że jeżeli jakiś trener będzie chciał mieć starz w Holandii to zaprasza , i moich dwóch kolegów wysłało zgłoszenie bez nadziei że ktoś odpisze , bo jeden był trenerem w Lidze Okręgowej , a drugi w 4 lidze  , a tu po dwóch tygodniach przyszło zaproszenie do Feyenordu na staż i mieli okazje osobiście poznać Leo i z opowiadań ich wiem że to uczciwy i bardzo w porządku gość i głupio im było że go tak w Polsce potraktowano. No ale media zrobiły swoje i w Polsce zapadła ''Smudo-mania '' która wiemy jak się skończyła  ;)

Offline Bartek_hc

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 12.06.2011
« 28 Maj 2013, 11:36 »
Zapomniałeś dodać o biegaczach narciarskich typu Marit Biergan czy też ogólnie Norwegowie. Wszędzie są afery. I po co im to nie lepiej uczciwie to robić?

Off-top nr 2 - Marit nie została zdyskwalifikowana za doping, w przeciwieństwie do Kowalczyk. Bądźmy sprawiedliwi. Zresztą o czym mówimy, skoro nawet paraolimpijczycy są łapani na dopingu.
JUŻ PO SCHODACH PŁYNIE SOBIE
CIEPŁA LUDZKA KREW
KARZEŁ CIĄGNIE ZWŁOKI KOBIET
LUBI DAMSKĄ PŁEĆ
MATKO MOJA SPÓJRZ PRZEZ OKNO
WSZĘDZIE ŚMIERĆ I KREW
IDZIE WOJNA IDZIE WOJNA
IDZIE KRWAWA RZEŹ

biker1990

• Gość
« 29 Maj 2013, 16:21 »
Tak,ale Polska w 2002 roku wygrała z USA 3-1 :).,a resztę przegrała więc to nie jest tak,że Polska grała tylko w eliminacjach.Mieliśmy wtedy mistrzów europy do lat 20 więc ci młodzi mogliby wejść do kadry,ale cóż mieliśmy takich działaczy jakich mieliśmy.Właśnie tak było w piłce ręcznej trener powołał szczypiornistów którzy jako juniorzy wygrywali turnieje .Kuszczak przeszedł do MU,ale grał zbyt mało żeby pokazać swój talent.A jak się bierze takich piłkarzy do tak dobrego klubu to nie jest przypadek. Ogólnie mamy dobrych piłkarzy to kwestia dobrego trenera.Kaziu wróć do kadry:)

Jeśli chodzi o wyścigi kolarskie te 3 co wymieniłeś to pora na zmianę. Wiadomo,ze to jest tradycja i to się nigdy nie zmieni.Ale do Polski też przyjeżdżają znani kolarze może nie światowej klasy,ale jednak są.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 29 Maj 2013, 18:11 »
Co do TdP i Giro to wyszła fajna wiadomość, że Nibali będzie startował w Polsce:

http://www.sport.pl/kolarstwo/1,64993,14001806,Kolarstwo__Vincenzo_Nibali_gwiazda_Tour_de_Pologne.html

Pewnie treningowo potraktuje ten start (mam nadzieję, że nie wycofa się po dwóch pierwszych "włoskich" etapach), ale zawsze to w jakiś sposób zwiększy prestiż wyścigu. Ciekawe czy Gołaś, Kwiatkowski, Niemiec i Majka będą startować.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum