No, fajnie wygląda tylko ja bym poszukał mocniejszego bagażnika z jak najmniejszą ilością śrubek.
Dobrze myślę? Czy da radę więcej?
Tylko po co? Dużo szybciej z tego powodu nie pojedziesz, a szosówką i tak się nie stanie (chociażby z powodu zupełnie innej geometrii ramy).
Najważniejsze to dobrać dobry widelec, by rower nie stracił na geometrii. Poszukaj takie z carbonu (o wiele łatwiej spotkać niż stalowy) kompensujące długość amortyzatora.
Nie chcę robić szosówki tylko bardziej przystosować go do jazdy po szosie. Żeby jeździło się lepiej, łatwiej i przyjemniej. Po co wozić zbędne kilogramy.Chciałbym zrobić coś typu Merida Speeder.
Cytat: globalbus w 13 Wrz 2013, 12:45 Tylko po co? Dużo szybciej z tego powodu nie pojedziesz, a szosówką i tak się nie stanie (chociażby z powodu zupełnie innej geometrii ramy). Nie chcę robić szosówki tylko bardziej przystosować go do jazdy po szosie. Żeby jeździło się lepiej, łatwiej i przyjemniej. Po co wozić zbędne kilogramy. Chciałbym zrobić coś typu Merida Speeder.
W planach mam m.in.wymianę widelca na inny, tak żeby zmieściła się opona w rozmiarze 28x700