Autor Wątek: Nowa rama vs. stalowy gigant - aktualnie fifty-fifty  (Przeczytany 497 razy)

Online Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
W związku z tym, że jakiś buc pozbawił mię był kufty - składam na szybko coś na wyjazd.
Aktualnie mam stalową ramę Terrago z 92 roku (kolor dunkel lilla albo magenta). Rama niby fajna, ale z kilkoma ale. Po pierwsze to 19" (a mam 169 cm wzrostu), po drugie - kierownica jest sporo niżej, niż w moim poprzednim rowerze (nawet kiedy władowałem amor 80mm w miejsce stalowego widelca i przód poszedł ze dwa centymetry do góry, jestem bardziej pochylony niż na Garym). No i tu rodzi się pytanie - czy targać to na wypad urlopowy z sakwami czy może kupić ramę ciutkę nowocześniejszą - Birię MTB?
W drugiej opcji i przy widelcu ze skokiem 100mm pozycję będę na rowerze będę zbliżoną do tej, jaką miałem na Garym, w przypadku Gianta będzie to wymagało sporo zachodu.

No i nie wiem, co mam robić. Pomocy...

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« Ostatnia zmiana: 2 Cze 2013, 11:55 oszej »

Online Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
O jakieś 4 cm mogę podwyższyć kierownicę korzystając z fragmentów starego mostka klasycznego i przejściówki 1" > 1 1/8" będącej w komplecie z mostkiem, tylko nie wiem, czy takie połączenie będzie pewne.
W cenie tej przedłużki chyba wolałbym kupić używany hamulec mechaniczny i wstawić widelec z dłuższą rurą sterową, ale bez piwotów. Będzie estetyczny koszmarek :P

@edit
Póki co toto wygląda tak:
« Ostatnia zmiana: 2 Cze 2013, 18:04 wilcze_stado »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum