Autor Wątek: Czersk!  (Przeczytany 1148 razy)

rdklstr

• Gość
Odp: Czersk!
« 10 Cze 2013, 01:45 »
Najczęściej przyczyną, jeśli nie masz poważniejszych problemów, jest siodełko ustawione nisko, przy czym w zależności od osoby wystarczą dosłownie milimetry :P Najlepsza sytuacja jest wtedy, kiedy nogę masz wyprostowaną, ale nie na maksa, tylko do pozycji komfortowej <= ciężko to dokładnie wytłumaczyć :).

Inną przyczyną mogą być - za ciężki, w stosunku do twojej siły w nogach, bagaż, albo uszkodzenia rowery typu obcierające hamulce lub problemy z piastą - przez co jedzie się nierytmicznie, tak jakby co chwilę trzeba było wjeżdżać na znikomej długości podjazd, nie przygotowując na to swojego organizmu.

Najpierw sprawdź czy to Ździra nie sprawia ci problemów. Może ma jakiegoś focha :) Potem odrobinę podwyższ siodełko i testuj czy wciąż jeździ ci się wygodnie. Jeśli dojdziesz do momentu automatycznego napinania ścięgna achillesa, to trzeba obniżać wysokość... i tak krok po kroku można dojść do optymalnej wysokości. ;)

No i zawsze nie zaszkodzi zrobić trochę gimnastyki na nogi:P Jakieś przysiady itp.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 10 Cze 2013, 09:47 »
Ja się tak zastanawiam dlaczego ostatnie zdjęcie ma najwięcej wyświetleń? :P
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 10 Cze 2013, 10:43 »

Bo jest w najniższej rozdzielczości i wszyscy chcą zobaczyć dokładnie co na nim jest :P

Offline Kobieta monitta91

• Śmiej się ze swoich błędów i czerp z nich naukę!
  • Miasto: Garwolin- Huta :D
  • Na forum od: 29.05.2013
« 10 Cze 2013, 15:59 »
Dziś się zabiorę za siodełko... wszystko było pięknie, zero zmęczenia tylko te kolana czuję do dziś :/ ale jeśli noga nie powinna być całkiem prosta no to wiele go nie podniosę...

Inną przyczyną mogą być - za ciężki, w stosunku do twojej siły w nogach, bagaż, albo uszkodzenia rowery typu obcierające hamulce lub problemy z piastą - przez co jedzie się nierytmicznie, tak jakby co chwilę trzeba było wjeżdżać na znikomej długości podjazd, nie przygotowując na to swojego organizmu.

Najpierw sprawdź czy to Ździra nie sprawia ci problemów. Może ma jakiegoś focha :) Potem odrobinę podwyższ siodełko i testuj czy wciąż jeździ ci się wygodnie. Jeśli dojdziesz do momentu automatycznego napinania ścięgna achillesa, to trzeba obniżać wysokość... i tak krok po kroku można dojść do optymalnej wysokości. ;)

No i zawsze nie zaszkodzi zrobić trochę gimnastyki na nogi:P Jakieś przysiady itp.

Przed samym wyjazdem zajechałam do serwisu, zęby sprawdzić czy wszystko jest ok i przy okazji kupić dętkę JAKBY CO :)  żeby mnie tam nic nie spotkało... Nie męczę się na Zdzirze, jedzie mi się na niej LEKUTKO :) miała wymieniane klocki hamulcowe... łańcuch naoliwiony...

Obstawiam na to siodełko bo czasem podczas jazdy, wystawiam nogę lub ją spuszczam obok padała (źle to brzmi ale inaczej nie umiem opisać :D ) żeby ją wyprostować i rozluźnić kolano... nie bolą mnie ani uda, ani łydki... nic...

Myślę, że siodełko i tak wymienię na wygodniejsze, bo jest jeszcze coś co bolało prócz kolan :D

Bo jest w najniższej rozdzielczości i wszyscy chcą zobaczyć dokładnie co na nim jest :P

Mam wyrzuty sumienia co do wstawienia tego zdjęcia ale może nikt źle go nie odbierze...
....Tatuaż to rzecz bardziej osobista niż... bielizna osobista :D

Offline Kobieta monitta91

• Śmiej się ze swoich błędów i czerp z nich naukę!
  • Miasto: Garwolin- Huta :D
  • Na forum od: 29.05.2013
« 10 Cze 2013, 16:04 »
Poza tym chciałam powiedzieć, że mijało (dawałam im fory, przecież to oczywiste :D) mnie mnóstwo rowerzystów :) takich naprawdę na 100% :D ja w spodenkach w kwiatki mogę się schować :D

Także myślałam wtedy o wszystkich forumowiczach, czy może to ktoś z Was :)

Przede wszystkim chciałam powiedzieć, że jesteście super. Taki laik jak ja nie dość, że może się wiele nauczyć (do tej pory pasja rowerowa zaczynała i kończyła się na samej jeździe, teraz zaczynam zagłębiać się w technikę :) )

Nie traktujecie nikogo z wyższością bo nie ma sakw, nitro czy bidonu przy rowerze :D tylko podchodzicie jak do kogoś, kto tak jak Wy kocha jazdę rowerem o mniejszym czy większym zasięgu :)

Także naprawdę miło tu trafić, muszę choć raz dziennie zajrzeć i poczytać wasze mądrości :D
....Tatuaż to rzecz bardziej osobista niż... bielizna osobista :D

Tagi: pomorskie 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum