Autor Wątek: Spodenki z "pampersem"  (Przeczytany 5405 razy)

achap

• Gość
Spodenki z "pampersem"
« 7 Lip 2006, 13:44 »
Jakie spodenki z "wkładką" są godne polecenia? Jaka firma, w jakim przedziale cenowym warto rozpatrywac? Czy warto wydawac kase na takie za ok 40-50 zetow (na allegro)???
Prosze o PORADY!!!bo wyjazd za pasem (jak dotad jezdzilismy w normalnych ciuchach;)

Dzieki za gory;D
achap

Offline Mężczyzna mordimer

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.06.2006
    • http://www.wyprawy.yoyo.pl
Spodenki z "pampersem"
« 7 Lip 2006, 14:07 »
ja uzywam spodenek firmy accent, zaplacilem okolo 70 zł. w zasadzie wszystkie spodenki maja wszyte wkladki tzw 'pampersy', ktore chronia przed roznego rodzaju obtarciami i sa wygodniejsze niz zwykle spodenki, ale ktorych minus polega na tym, ze scisle przylegaja do ciala. kto tego nie lubi moze kupic szorty z wkladkami, ale przy zjezdzie z gor zaczepiaja sie o siodelko...
moim zdaniem lepiej popytac w sklepach i od razu jakies przymierzyc, zeby miec pojecie o tym, jak to sie nosi na sobie.

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
Spodenki z "pampersem"
« 7 Lip 2006, 14:41 »
Na ostanią wyprawę kupiłem bokserki z pampersem firmy Accent za 60 zł i zakładalem na nie cywilne ciuchy. Myslę, że to dobry sposób, by wyglądać "normalnie", a czuć się komfortowo. W Europie jednak strój kolarski nie szokuje miejscowych, więc można się całkiem na obcisło ubrać. Preferuję spodenki i koszulki Wizard. Tanie i wygodne. I bardzo ważne: bez tandetnych reklam. Nie lubię wyglądac jak bilbord.

Offline pawel

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 04.06.2006
    • http://www.strefawypraw.pl
Spodenki z "pampersem"
« 9 Lip 2006, 14:41 »
Cytat: "Romal"
W Europie jednak strój kolarski nie szokuje miejscowych, więc można się całkiem na obcisło ubrać.

Też przymierzam się do kupna spodenek accent, bo są najtańsze (nie uwzględniając spodenek z Realu za bodaj 15 zeta ;) które kiedyś kupilem)

Czy kraje europejskie czy nie, strój kolarski, a konkretniej obcisłe spodenki maja wiele zalet, poza wygodną wkładką i lubie w nich jeździć. Duża zaleta to małe opory, gładka powierzchnia dzięki której o nic się nie zaczepią.
Strefa wypraw rowerowych -
http://www.strefawypraw.pl

Offline Mężczyzna Romal

Spodenki z "pampersem"
« 9 Lip 2006, 15:28 »
Cytat: "pawel"
Czy kraje europejskie czy nie,

A to bardzo ważne. W takim Iranie czy Pakistanie nie ośmieliłbym się jeździć ubrany w krótkie, obcisłe stroje. Mogliby za to ukamieniować  :?

Spodenki z "pampersem"
« 9 Lip 2006, 16:18 »
jasne, a na zachodzie w obscislych gaciach to kazda laska Twoja ;D
W Iranie to trzeba chyba w turbanie jezdzic... i jakiejs szmacie na cale cialo

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
    • Robb Maciąg
Spodenki z "pampersem"
« 10 Lip 2006, 00:25 »
Cytat: "Romal"
W takim Iranie czy Pakistanie nie ośmieliłbym się jeździć ubrany w krótkie, obcisłe stroje. Mogliby za to ukamieniować  :?

Bzdury kolego i obrazasz innych. w Iranie poproszono by cie grzecznie o zalozenie dlugich spodni i to nie zawsze - akurat kolarstwo w tym kraju ma swoje przywileje.

mordimer, a w Polsce wystaje sloma z spd'ow i jezdza w oszczanych majtkach :-/
ales kolego walnal tekst ... obrazasz ludzi o ktorych nie masz pojecia

rowerzysci iranscy
… why so serious ?

Offline anooshka

• Miasto: tu i tam:)
    • http://www.ku-sloncu.org
Spodenki z "pampersem"
« 10 Lip 2006, 00:34 »
Informacja dla Romala i Mordimera : W Iranie tzw.  dress code dotyczy kobiet, zaden mezczyzna nie musi jezdzic jak to mordimer ujal "w jakiejs szmacie na cale cialo", w Pakistanie tego nie ma, a moim zdaniem nie trzeba tam jechac jesli ktos ma  z tym problem, wszyscy wiemy co kraj to obyczaj, nie pasuje komus cos nie musi tam jechac :roll:

Ja akurat za miesiac bede zblizala sie do granicy iranskiej i jakos mnie to nie martwi,  dress code mnie obowiazuje i wrecz przeciwnie ja sie do tego z mila checia dostosuje..  :) nie jade tam po to by czuc sie wygodnie w spodenkach lub nie, nie dbam o to :) jade bo chce poznac ludzi, zobaczyc nowe miejsca bo o to chodzi :)

a swoja droga nie rozumiem skad u was panowie nagle zmiana tematu ze spodenek z pampersem na "szmaty na cale cialo", i "ukamienowaniu"... prosze panowie nie odbiegajcie od tematu...  :D

Spodenki z "pampersem"
« 10 Lip 2006, 09:50 »
nie wiedzialem ze jestescie smiertelnie powazni na tym forum

acanay: ja nikogo nie chcialem obrazic, mi sie iran kojarzy z arabami, poza tym nie bierz sobie kazdej mojej wypowiedzi na serio, bo chyba nie warto zaczynac kolejnej dyskusji, ktora pewnie bedzie tutaj nieunikniona...
ja nie jezdze w obszczanych majtkach...

anooshka: niech maja tam swoje zwyczaje, dla mnie ten turban i "okrycie wierzchnie" sa jak stereotyp, zupelnie jakbym napisal o francuzach, ze nosza berety i trzymaja w rece bagietke...

wiem ze zwiedziliscie wiecej swiata ode mnie.... nie linczujcie mnie...
maly offtop, sorry

http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_bikewear/accbikewear_31.htm
stronka z kolekcja accenta

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
    • Robb Maciąg
Spodenki z "pampersem"
« 10 Lip 2006, 10:06 »
Iranczycy sa Parsami a nie Arabami :-)
to nie chodzi o linczowanie ;-) i offtop .. tu chodzi o pisanie bzdur o innych
trzymajmy sie jak najdalek ksenofobi i glupich "dowcipow". i wszystko bedzie ok :-)
… why so serious ?

Offline Mężczyzna Romal

Spodenki z "pampersem"
« 10 Lip 2006, 11:21 »
Cytat: "acanay"
Bzdury kolego i obrazasz innych. w Iranie poproszono by cie grzecznie o zalozenie dlugich spodni i to nie zawsze - akurat kolarstwo w tym kraju ma swoje przywileje.

To zdjęcie to naprawdę z Iranu? Takich rowerzystów to nawet w Turcji nie widziałem i nie spodziewałem się zobaczyć ich jeszcze dalej na wschodzie. Sądziłem, że kolarstwo jest tam nieznane jako sport, a tu proszę, lycra i kaski :)

A wracając do tematu: to, że coś tolerują nie oznacza, że to akceptują. Wolałbym się tam na krótko i obcisło nie ubierać, bo tylko wtedy czułbym się komfortowo. Dlatego zamiast spodenek z pampersem wybrałbym bokserki z pampersem i cywilne ciuchy.

Offline tobiasz

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.06.2006
Spodenki z "pampersem"
« 24 Lip 2006, 22:58 »
z obcislych spodenek polecam accenta :]

Offline bighunter

• Miasto: Suwałki
  • Na forum od: 14.06.2006
Spodenki z "pampersem"
« 14 Wrz 2006, 00:26 »
od 5 lat koszulki i pampersy z Wizarda i nie zmienia sie nic!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum