Do tego 4 ogniwa 18650, jakieś sony z allegro
wyprute z baterii leżaków,
Jadę z włączonym Endomondo na GPS-ie(telefon wyłączony z sieci GSM - offline) i po ok. 5 godz. bateria w telefonie jest na skraju wyładowania. Podłączam ładowarkę z Ebay i doładowuje telefon (dzięki czemu mogę dalej korzystać z telefonu). Tak?
Cytat: irbis9 w 22 Lut 2013, 09:13Do tego 4 ogniwa 18650, jakieś sony z allegroOk, czyli akumulatorkiCytat: irbis9 w 22 Lut 2013, 09:13wyprute z baterii leżaków, Co to znaczy?Nie mam doświadczeń większych niż ładowarka sieciowa.Napisze jak ja o rozumiem(wyobrażam): Kupuję to urządzenie z Ebay-u. Ładują Nią akumulatorki w domu. Podczas podróży gdy wyczerpie mi się telefon podłączam tą sama ładowarkę i ładuję telefon. Tak?A czy to się sprawdzi przy takiej sytuacji? Jadę z włączonym Endomondo na GPS-ie(telefon wyłączony z sieci GSM - offline) i po ok. 5 godz. bateria w telefonie jest na skraju wyładowania. Podłączam ładowarkę z Ebay i doładowuje telefon (dzięki czemu mogę dalej korzystać z telefonu). Tak? i następnie cykl się powtarza: Doładowuję akumulatorki gdzieś z sieci elektrycznej i mogę podładowywać dalej.Pozdrawiam
Ładowarke możesz podpiąć już w czasie jazdy. Prąd 1A nie dopuści nawet do zaczęcia rozładowywania się komórki, oczywiście do czasu rozładowania ogniw w ładowarce. A pojemność ogniw około 4x2000mAh wystarczy mniej więcej na potrójne naładowanie baterii w telefonie 2000mAh (25% policzyłem na straty). A w Xperii S jest chyba nawet mniejsza bateria.
Uzbrój się tylko w cierpliwość, przesyłki od chińczyków z ebay idą ponad miesiac czasu.
Cytat: irbis9 w 23 Lut 2013, 08:31Uzbrój się tylko w cierpliwość, przesyłki od chińczyków z ebay idą ponad miesiac czasu.a można gdzieś to urządzenie kupić na polskich stronach? Nawet trochę drożej. Na e-bay-u nie mam nawet konta.