Autor Wątek: Alpy - najwyzsze przełecze.  (Przeczytany 907 razy)

Offline Marpun

• Miasto: Ostróda
  • Na forum od: 26.04.2011
Alpy - najwyzsze przełecze.
« 14 Cze 2013, 05:52 »
Witam,

Jest pomysl zeby wystartowac z Austrii i zrobic trase (najlepiej jakas petle) przez najwyzsze przelecze Alp. Austria-Szwajcaria-Francja i moze Włochy z powrotem... Ma ktos w tym temacie jakies doswiadczenie? Czas 2 tygodnie, jazda na lekko, przełajówka, wiec km sie nie boje:) Aha no i zeby ładnie było:) Bede wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Odp: Alpy - najwyzsze przełecze.
« 14 Cze 2013, 06:07 »
A przeszukałeś forum bo sporo relacji i tras stamtąd było?

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 14 Cze 2013, 09:45 »
www.transatlantyk.bikestats.pl

Poszukaj wpisów z drugiej połowy maja 2008. Szczegółowe relacje z tego wyjazdu znajdziesz na stronie wilka, też szukaj pod wymienioną datą. Wilk był tam kilkakrotnie i zawsze na stronie dawał obszerne relacje.
Dużo szczegółowych relacji i pięknych zdjęć z Alp w ujęciu bardziej terenowym dawał tutaj podjazdy

Offline Marpun

« 14 Cze 2013, 15:58 »
Ok.  dzieki, sprawdze.
Myslałem, zeby ruszyc z okolic Insbrucka, zahaczyć o Alpy Brenenskie i dojechac w okolice Grenoble, a potem nieco w dol i wrocic równolegle do tej trasy (majac na uwadze najwyzsze przelecze oczywiscie:), jest to mozliwe?

Offline Marpun

« 26 Cze 2013, 22:05 »
Sporzadzilem pogladowa mape trasy.

http://cyclo-mania.blogspot.com/2013/06/najwyzsze-przeecze-alp.html

Nie wykluczam, ze moze sie jeszcze zmienic. Na przyklad zjedziemy samochodem nieco nizej i najprawdopodobniej pojedziemy na lazurowe wybrzeże, zeby odpocząć.

rdklstr

• Gość
« 26 Cze 2013, 22:13 »
Nie wykluczam, ze moze sie jeszcze zmienic. Na przyklad zjedziemy samochodem nieco nizej i najprawdopodobniej pojedziemy na lazurowe wybrzeże, zeby odpocząć.

My, żeby odpocząć, pojechaliśmy w góry :P

Offline Marpun

« 27 Cze 2013, 06:06 »
My, żeby odpocząć, pojechaliśmy w góry :P

A to mnie nie dziwi. Na to lazurowe wybrzeze to cisnie pozostala czesc ekipy, bo mnie tłum plazowiczów tez nie relaksuje, tym bardziej, ze moze byc problem z noclegiem...

Jakies pomysly co warto jeszcze zobaczyc w poblizu tej trasy, albo czego unikac?

rdklstr

• Gość
« 27 Cze 2013, 19:59 »
A to mnie nie dziwi. Na to lazurowe wybrzeze to cisnie pozostala czesc ekipy, bo mnie tłum plazowiczów tez nie relaksuje, tym bardziej, ze moze byc problem z noclegiem...

Na wybrzeżu jeśli czegoś nie znajdziesz za pieniądze, to pozostaje tylko nocowanie po parkach, ławkach, przy samej drodze. Jeśli chcesz znaleźć coś dzikiego  i normalnego, poszukaj już teraz przez internet. Od Genui do Monako, jadąc lazurową trasą nie znajdziesz nic na dziko, chyba że będziesz mieć naprawdę duże szczęście. Ewentualnie pozostaje gdzieś odbić w ku północy, ale ja się tam nie zapuszczałem.

Jeśli już jechać w kierunku morza, to polecam odcinek od przełęczy Tende do miejscowości Sospel,a w pobliskiej miejscowości L'Escarene Widzieliśmy fortyfikacje z II WŚ. Dość spore.

rdklstr

• Gość
« 27 Cze 2013, 22:49 »
Nie przesadzaj, wystarczy odbić parę km w głąb lądu i miejscówki się znajdą. Aczkolwiek nie polecam tej trasy - ogromny ruch na wszystkich drogach wzdłuż wybrzeża, tysiące ludzi w miasteczkach, astronomiczne ceny.

Toteż na końcu dodałem: "Ewentualnie pozostaje gdzieś odbić w ku północy, ale ja się tam nie zapuszczałem."  ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum