Autor Wątek: Wariatka na drodze i "super" komentarz policji  (Przeczytany 1751 razy)

Offline Kobieta kolibereq

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 07.02.2013
Każdy ma swoją prawdę   ;) po pijaku wjechała we mnie jedna kobieta i dwóch facetów.  To nie statystyki- to fakty. A jeżdżę 12 lat i jakoś nie zaliczam wypadków z mojej winy mimo dużej ilości km z racji charakteru pracy.
Nie chodzę, jeżdżę, chyba zostanę listonoszem...

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
« Ostatnia zmiana: 5 Mar 2014, 10:23 Gallicjanin »

Offline Barteusz

• Miasto: By-ca Kł./Wrocław
  • Na forum od: 27.01.2010
no nie ma jaj
Jaja to chyba Ty sobie robisz pisząc takie teksty...
ten facet (rowerzysta) nie zachował się jak facet
A możesz wyjaśnić jaka byłaby prawdziwie samcza reakcja, która by tak sikała na osoby postronne testosteronem, że nikt by nie miał wątpliwości co do płci rowerzysty?
Jakie zachowanie jest prawdziwą esencją męskości? Za co natomiast można utracić status bycia mężczyzną? Pytam poważnie.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Może chciał wydębić odszkodowanie, kto wie :P Nie można od razu zakładać, że chłop to ciapa.

A możesz wyjaśnić jaka byłaby prawdziwie samcza reakcja, która by tak sikała na osoby postronne testosteronem, że nikt by nie miał wątpliwości co do płci rowerzysty?
Jakie zachowanie jest prawdziwą esencją męskości? Za co natomiast można utracić status bycia mężczyzną? Pytam poważnie.
Gdyby ktoś mnie celowo potrącił, to raczej nie miałbym moralnych rozterek przed urwaniem lub zbiciem czegoś.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
A przepraszam, od 1935 roku kobiety noszą spodnie, więc trochę czasu upłynęło od bardzo wyraźnego podziału na płeć  ;D

A od którego wieku faceci noszą spódnice?
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
W Szkocji od XVI wieku. :D

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
ubiór, ubiorem ale faceci i kobiety się różnią, także zachowaniem na drodze i radzeniem sobie z samochodem.

wiadomo, od wszystkiego są wyjątki, ale z moich obserwacji wynika, że faceci lepiej sobie radzą w sytuacjach mniej schematycznych, gdzie trzeba działać bez myślenia i generalnie w ruchu miejskim. za to częściej wykazują się brawurą i czują się Robertem Kubicą. Kobiety z kolei częściej mają problemy z niektórymi manewrami, trudniej im zachować zimną głowę. Za to są dużo bardziej ostrożne. Gdy rowerem blokuję pas ruchu, to kobieta jest kierowcą która cierpliwe czeka na wolne z naprzeciwka. Faceci za nią trąbią i częściej wyprzedzają na gazetę. Z tym nawet miałem ostatnio zabawną historię - kobieta za kółkiem tak bezpiecznie chciała mnie wyprzedzić, że aż sama prawie wpadła do rowu ;-) Była zbyt brawurowo ostrożna, ale to w sumie pozytywne.

Te cechy są tak różne, że ciężko na ich podstawie oceniać która płeć jest lepsza - każda radzi sobie lepiej w różnych sytuacjach. Oczywiście od wszystkiego są wyjątki, jest cała masa kierowców płci obu, która łamie powyższe schematy ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

ubiór, ubiorem ale faceci i kobiety się różnią, także zachowaniem na drodze i radzeniem sobie z samochodem.

wiadomo, od wszystkiego są wyjątki, ale z moich obserwacji wynika, że faceci lepiej sobie radzą w sytuacjach mniej schematycznych, gdzie trzeba działać bez myślenia i generalnie w ruchu miejskim. za to częściej wykazują się brawurą i czują się Robertem Kubicą. Kobiety z kolei częściej mają problemy z niektórymi manewrami, trudniej im zachować zimną głowę. Za to są dużo bardziej ostrożne. Gdy rowerem blokuję pas ruchu, to kobieta jest kierowcą która cierpliwe czeka na wolne z naprzeciwka. Faceci za nią trąbią i częściej wyprzedzają na gazetę. Z tym nawet miałem ostatnio zabawną historię - kobieta za kółkiem tak bezpiecznie chciała mnie wyprzedzić, że aż sama prawie wpadła do rowu ;-) Była zbyt brawurowo ostrożna, ale to w sumie pozytywne.

Te cechy są tak różne, że ciężko na ich podstawie oceniać która płeć jest lepsza - każda radzi sobie lepiej w różnych sytuacjach. Oczywiście od wszystkiego są wyjątki, jest cała masa kierowców płci obu, która łamie powyższe schematy ;-)

Podpisuję się pod tym

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
« Ostatnia zmiana: 5 Mar 2014, 10:23 Gallicjanin »

Mojego kolegę potrącono na drodze i czeka właśnie na operację kręgosłupa. Ma uszkodzone dwa kręgi kręgosłupa. Niewiele potrzeba było, aby był sparaiżowany do końca życia. Także powinno się wprowadzić medialną akcję, aby dotrzeć do świadomości kierowców. To tylko chwila nieuwagi, a konsekwencje na całe życie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum