Dobra wiadomość dla tych co chcieliby się podłączyć a nie za bardzo dobrze stoją finansowo. Pozyskałem spore dofinansowanie na ten cel. Wygląda to tak - jeżeli ktoś przejechałby wspólnie ze mną całą trasę jestem w stanie pokryć wszystkie koszty zakwaterowania ( pensjonaty, agroturystyka, zajazdy, motele ) oraz śniadania w miejscach noclegu i obiad po drodze. Kalkuluje średnio na jedną osobę 29 dni x 70 zł = 2030,00. Jeżeli byłby ktoś chętny na podłączenie się na dwie z trzech części ( przedstawionych poniżej ) to jestem w stanie pokryć tej osobie wszystkie noclegi (bez wyżywienia).
I część - 13 dni, ok. 1500 km Wola Uhruska ( nad Bugiem ) - Bogatynia ( przez m.in.
Ustrzyki Dolne, Komańcza, Krościenko, Zakopane, Ustroń, Lądek-Zdrój, Lubawka)
II część - 7 dni, ok. 900 km Bogatynia - Hel ( przez m.in. Kostrzyn, Nowe Warpno,
Świnoujście, Kołobrzeg, Ustka )
III część - 9 dni, ok. 1000 km Hel - Wola Uhruska ( przez Stegna, Braniewo, Gołdap,
Krynki, Białowieża )
Trasa prowadzona jest przygranicznymi gminami ( oraz przymorskimi ) - od siedziby gminy do siedziby drogami gminnymi lub powiatowymi ( generalnie asfaltowymi )
Mile widziana osoba która bawi się w "zaliczanie gmin" oraz posiadająca dobry aparat fotograficzny. Zamierzam wydrukować u kolegi w zakładzie poligraficznym papierową wersję folderu ze zdjęciami i opisem wyprawy. Termin wyprawy między 25 lipca a 1 września. Start z Woli Uhruskiej planuję najpóźniej 1 sierpnia. Moje zdjęcia na facebooku - Dariusz Wierzbicki, Lublin