Autor Wątek: Dookoła Polski, sierpień 2013  (Przeczytany 777 razy)

Offline Mężczyzna darekw

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 26.03.2013
Dookoła Polski, sierpień 2013
« 16 Cze 2013, 10:51 »
Witam, w miesiącu sierpniu planuje w końcu zrobić rajd dookoła Polski. W ciągu kilku ostatnich lat podróżowałem po Europie. W końcu podjąłem decyzję, iż najwyższy czas zobaczyć ciekawe zakątki naszego kraju. Trasa w pobliżu granic naszego kraju. Z racji tego iż mieszkam w Lublinie start i metę planuje w okolicy Włodawy. Jadę najpierw na południe- czyli Bieszczady, Beskidy, Podhale i tak dalej przez Sudety. Potem wzdłuż zachodniej granicy do Świnoujścia i wybrzeżem na Hel. Potem Krynica Morska, Frombork, Wiżajny, Białowieża i zamykam pętlę we Włodawie. Zamierzam poruszać się w miarę możliwości podrzędnymi drogami asfaltowymi. Noclegi w agroturystyce i tanich pensjonatach, Biorę ze sobą spiwór i karimatę ale bez namiotu. Poszukuję osób które maja wolny czas i nie maja napinki na dzienny kilometraż. Jeżdżę rowerem górskim. Dzienny dystans około 100 km w zależności od warunków atmosferycznych. Trasę obliczam na ilość dni między 25 a 30. Chcę na to poświęcić cały sierpień. Osoby zainteresowane szczegółami otrzymają informację drogą mailową

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
Odp: Dookoła Polski, sierpień 2013
« 16 Cze 2013, 20:22 »
Jakbyś był w rejonie Szczecina to możliwe że bym się podłączył, tak do morza mógłbym podjechać :) Jeżeli tylko zdrowie pozwoli :)

rdklstr

• Gość
« 16 Cze 2013, 21:20 »
Hej ho. może się spotkamy na trasie. Jadę w MRDP (o ile coś mi nie przeszkodzi:D)

Offline Mężczyzna Marek4500

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 06.09.2012
« 18 Cze 2013, 09:03 »
Jestem wstępnie zainteresowany odcinkiem od Zgorzelca do Szczecina. Bardziej jesteś nastawiony na przyrodę czy na zabytki?

poproszę o mail ze szczegółami
Nie wierzę, by do dziś ktoś w Dublinie posłużył się rowerem do posuwania się naprzód. Poczucie ogółu zwraca się przeciw zapobieganiu pewnej dozie wysiłku, którą Wszechmocny - nie bez mądrego uzasadnienia - przypisał poruszającemu się pieszo.

Offline Mężczyzna darekw

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 26.03.2013
« 30 Cze 2013, 18:35 »
Dobra wiadomość dla tych co chcieliby się podłączyć a nie za bardzo dobrze stoją finansowo. Pozyskałem spore dofinansowanie na ten cel. Wygląda to tak - jeżeli ktoś przejechałby wspólnie ze mną całą trasę jestem w stanie pokryć wszystkie koszty zakwaterowania ( pensjonaty, agroturystyka, zajazdy, motele ) oraz śniadania w miejscach noclegu i obiad po drodze. Kalkuluje średnio na jedną osobę 29 dni x 70 zł = 2030,00.  Jeżeli byłby ktoś chętny na podłączenie się na dwie z trzech części ( przedstawionych poniżej ) to jestem w stanie pokryć tej osobie wszystkie noclegi (bez wyżywienia).

I część -  13 dni, ok. 1500 km    Wola Uhruska ( nad Bugiem ) - Bogatynia  ( przez m.in.     
                 Ustrzyki Dolne, Komańcza, Krościenko, Zakopane, Ustroń, Lądek-Zdrój, Lubawka)

II część - 7 dni, ok. 900 km     Bogatynia - Hel      ( przez m.in. Kostrzyn, Nowe Warpno,
                                                                                     Świnoujście, Kołobrzeg, Ustka )

III część - 9 dni, ok. 1000 km     Hel - Wola Uhruska    ( przez Stegna, Braniewo, Gołdap,
                                                                                                              Krynki, Białowieża )

Trasa prowadzona jest przygranicznymi gminami ( oraz przymorskimi ) - od siedziby gminy do siedziby drogami gminnymi lub powiatowymi ( generalnie asfaltowymi )
 Mile widziana osoba która bawi się w "zaliczanie gmin" oraz posiadająca dobry aparat fotograficzny. Zamierzam wydrukować u kolegi w zakładzie poligraficznym papierową wersję folderu ze zdjęciami i opisem wyprawy.  Termin wyprawy między 25 lipca a 1 września. Start z Woli Uhruskiej planuję najpóźniej 1 sierpnia.  Moje zdjęcia na facebooku - Dariusz Wierzbicki, Lublin

Offline Mężczyzna kerim

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 02.11.2012
« 7 Lip 2013, 11:02 »
Witam serdecznie. Jestem wstępnie zainteresowany całą wyprawą. Proszę o kontakt na email . Pozdrowienia Mirek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum