Autor Wątek: 14-16.06.2013 Dookoła Jezior Mazurskich – 301 km  (Przeczytany 1023 razy)

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
  • Na forum od: 11.10.2011
    • rowerkiem.eu
14-16.06.2013 Dookoła Jezior Mazurskich – 301 km

Od dawna chciałem sobie taką trasę zrealizować i się udało. Zapraszam do krótkiego opisu na mojej stronie:

http://rowerkiem.eu/14-16-06-2013-dookola-jezior-mazurskich-301-km/

Offline Kobieta kolibereq

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 07.02.2013
Super trasa  ;)
Nie chodzę, jeżdżę, chyba zostanę listonoszem...

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Fajne, fajne. Gratuluję!
(Służby nie śpią.)
Pozdrawiam. :)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
    • rowerkiem.eu
Dziękuję. ;D

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
super wypad! Ale uwielbiam takie boczne drogi i takie widoczki. Bardzo fajne. Gratuluję.
Rower pięknie się prezentuje.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Mazury to kraina stworzona do jazdy na rowerze i nigdy mi się nie nudzi. :)
Zazdroszczę i pozdrawiam :D

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
    • rowerkiem.eu
Dobrze, że coraz więcej ludzi na rowerach jeździ. W sezonie urlopowym bywa czasem "ciasno" na szlakach rowerowych. Ostatnio się dowiedziałem, że w prywatnych ośrodkach wypoczynkowych na mazurach są organizowane wypady rowerowe dla uczestników "turnusów weekendowych".  Takie w granicach 50-60 km dziennie.
Tego podobno było tyle, że przez znajomych poszukiwani byli ludzie znający, historię ciekawostki z terenu i ścieżki rowerowe po okolicach jako przewodnicy. Ja już się nie załapałem, ale koledze się udało. Piątek i sobota ma już zajęte chyba do końca sierpnia - to zależy czy nie będzie narzekania od wczasowiczów. Dniówka 200-250 zł. Czyli co tydzień będzie wpadało mu coś około 500 zł.  Dużo czy mało? Nie jest źle, bo będą mu płacić za to co lubi robić, a weekendy ma wolne od pracy.

Offline Kobieta dewunska

• Miasto: Kołobrzeg | Wrocław
  • Na forum od: 11.04.2011
Czeker wycieczka super, zazdroszczę! też czasem chodzą mi po głowie wycieczki pt. "dookoła czegośtam" ;)I też kiedyś zarabiałam co nieco jeżdząc jako dodatkowy opiekun grupy Niemców - w Kołobrzegu jest ich masa i chętni są na takie atrakcje.  :D Niestety dla nich i dla nas 50-60 km to było marzenie albo co najmniej rzecz bardzo trudna do wykonania. Jedna babcia mi powiedziała, że siedzi na rowerze pierwszy raz od 20 lat ;D
Tourists don\'t know where they were yesterday, travellers don\'t know where they will be tomorrow.

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
    • rowerkiem.eu
Dziękuje Dewunska za dobre słowo. :) Z pewnością jeżeli chodzi o niemieckich turystów to masz rację, ale np. kolega wie że dwa najbliższe weekendy ma polskich turystów (prawnicy) i ma dwie grupy: jedni (rowery z ośrodka wypoczynkowego) o zasięgu do 50 km, a drudzy 100+ km na własnych maszynkach i w dodatku takich co cyklicznie robią masę kilometrów na wyjazdach integracyjnych - znają teren, ale stać ich na to żeby dodatkowo wykupić sobie opiekuna.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Klasa wyprawa i świetna opowiastka o niej.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
    • rowerkiem.eu
Dziękuję. :)

Offline Kobieta goś

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 13.11.2011
Fajna trasa :) Też muszę się tam wybrać w końcu z rowerem, bo aż wstyd ;)

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum