Autor Wątek: [start w lipcu] Kraków - Węgry lub Rumunia - Serbia - Albańskie góry  (Przeczytany 612 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Kraków - Węgry lub Rumunia - Serbia - Albańskie góry + w razie nadmiaru czasu może coś jeszcze

Jak można się domyślić szukam towarzysza (raczej..) na wyprawę.

Start około 10 lipca - po sesji i przygotowaniu sprzętu. Może trochę później.

Piszę na szybko, będę poprawiał i uzupełniał (albo i nie). Na razie podstawowe informacje:
O mnie: nie lubię zimna, rano wolno się zbieram, a wieczorem późno się kładę spać. Jem z ziemi. Nie lubię za bardzo planować. Jeśli jesteś osobą zdyscyplinowaną to z Tobą wytrzymam. Za to Ty niekoniecznie ze mną ::) ludzi-harmonogramy życzliwie zniechęcam. Często błądzę :P
Trasa: mapę wrzucę później. Możliwie szybki tranzyt do Belgradu, ewentualnie zahaczając o Bieszczady. Dojazd do Albanii a w niej jazda zygzakiem.
Dystans: całość zależnie od trasy, około 3 tys. km. Planowo dziennie 150 km, maksymalnie ~250 km. Jazda ze średnią 25 km/h.
Nocleg: biorę hamak. Tnę budżet.
Jedzenie: gotowe ze sklepu. Na gotowanie chyba szkoda czasu i nerwów.
Budżet: ile się zje tyle wyjdzie.
Priorytety: przejechanie trasy i podziwianie widoków.
Deszcz: nie będzie ale błotniki planuję założyć - jeśli ma zaraz przestać to można odczekać, ale całego dnia szkoda.
Drogi: od autostrad do typowo terenowych. Jadę rowerem szosowym 8)

Powrót planuję na okolice 20 sierpnia samochodem (rodzice mają być w okolicy). W samochodzie będą jeszcze dwa wolne miejsca, gorzej z miejscem na dachu. Ale od biedy jakoś się kolejny rower jeszcze zaczepi(!).
« Ostatnia zmiana: 21 Cze 2013, 00:19 worek_foliowy »
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Endriunh

• Na forum od: 16.02.2012
Nie wiedziałem że jesz z ziemi  :P

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Suuuper!  :D

Gdybym miał wolną siostrę, córkę, chrześniaczkę, już bym swatał.
Idealny partner, choć, jakby - póki co - lewak, komunista  - 'towarzysza (raczej …)'
(Na szczęście 'rodzice są w okolicy'.)

Z takimi ludźmi na świecie będzie dobrze.
Normalnie robię w ecologii, jednak - wobec takiej osobowości - JAK NAJWIĘCEJ WORKÓW FOLIOWYCH!

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Gdybym miał wolną siostrę, córkę, chrześniaczkę, już bym swatał.
Idealny partner, choć, jakby - póki co - lewak, komunista  - 'towarzysza (raczej …)'
(Na szczęście 'rodzice są w okolicy'.)
:o od młodości porządny monarchista :P

Na razie szukam osoby do towarzystwa na wyprawie, a nie na całe życie ;) Propozycje matrymonialne proszę kierować przez PW.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Mam zamiar jechać przez Słowację i Węgry na południe, przez Belgrad też (typowe zapieprzanie z zahaczaniem o BIGi). Termin podobny. Tylko ty chyba nie lubisz porannego wstawania :P

My home is where my bike is.

Ostatnio kolega przekonał mnie do biegania o piątej rano - pobudka 4:30. Wszystko da się zrobić, mam dosyć mocno rozregulowany sen ;)

Część mapki zrobionej na szybko:
https://maps.google.pl/maps/ms?msa=0&msid=201245917098429516676.0004df5ed393b6e5eff40
Albania do poprawki. Istotnym elementem są okolice Valijeva i tama znajdująca się nieco dalej, poza tym reszta trasy do Albanii to typowy tranzyt.

W jaki sposób chciałeś zahaczyć o Bośnię?

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Moja mapka wygląda mniej więcej tak (na razie tylko printscreen, bo całość w kawałkach). Nie liczę na jazdę całości razem, ale czyjeś plecy na nudnym Węgierskim odcinku z pewnością się przydadzą :D

My home is where my bike is.

Nowe wieści! Wyjazd szacuję na 15 lipca - mam jeszcze kilka rzeczy do załatwienia, zrobienia i prawdopodobnie do wyleczenia zapalenie ucha :|

Wiem w końcu jak mniej więcej chcę jechać ;)

kawałek mapy:

cała:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=kjeulaakopfgvmlg

Offline Mężczyzna furman

• Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Powodzenia w drodze z Theeth Do Shkoder :)
Na kolarce bedzie wesoło.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Napisałem to nieco przewrotnie, bo moja szosówka to prawie przełajówka. Mieściły się w niej i to z zapasem, IRC Cross Country 35c. Mimo wszystko na pewno będzie ciekawie.

Zmodyfikowałem minimalnie trasę: inna, chyba ciekawsza droga z Berat do Tepelene.
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=qlbshsjpspknnboo&authkey=8BA2B1FB8E091DF9421DE006B48419DB4E72B45E64EE23FC

Warto jeszcze coś zmienić? Pominąłem jakąś atrakcję? :P
« Ostatnia zmiana: 4 Lip 2013, 16:30 worek_foliowy »

Offline Mężczyzna furman

• Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Spoko, jak się chce to się da, co najwyżej będzie więcej prowadzenia roweru. W połowie drogi z Theeth do Shkoder pojawia się asfalt. Nie ciesz się za bardzo..to tylko 200 metrów. Dalej zaczyna się prawdziwa jazda :)
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum