Autor Wątek: Południowa Wielkopolska  (Przeczytany 1479 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Odp: Południowa Wielkopolska
« 14 Sie 2013, 18:41 »
ło, no jakby co - trasa wygląda tak:

1 dzień (sobota):

http://www.bikemap.net/pl/route/2283389-ziemianski-szlak-rowerowy-cz-1/

2. dzień (niedziela):

http://www.bikemap.net/pl/route/2283400-ziemianski-szlak-rowerowy-cz-2/

:)

Względem faktycznego przebiegu ZSR została ciut zmodyfikowana. Częściowo dlatego, że aż za Czempiń jedzie się z Poznania tym samym odcinkiem drogi, co mi niekoniecznie odpowiada. Poza tym omijam Rawicz, Leszno i Kościan, bo jakoś mnie tam nie ciągnie :)

Daj znać, czy się wybierzesz, to ustalimy szczegóły.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

rdklstr

• Gość
« 14 Sie 2013, 23:02 »
Ja bym zmodyfikował trasę po to, by zajechać do Gostynia. Jest tam mały fajny ryneczek i jakieś dwa kościoły zabytkowe. Zresztą - jest na moich zdjęciach

Offline Kobieta Agnieszka

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.04.2013
« 15 Sie 2013, 03:39 »
Mogę do Ciebie dołączyć w niedzielę w Lesznie - z poznania o 8:55 mam pociąg do Leszna i tam mogę podjechać - będę koło 10tej i możemy ruszyć dalej.  Koło Mosiny się odłączę, bo przez Puszczykowo i Luboń wrócę do domu, więc około 80-90 km razem.
Może być? :)

Ps. Gostyń to świetna miejscowość, moja rodzina z niej pochodzi.
Zabytki: klasztor na św.Górze - to jest sanktuarium, więc warto poczytać ;)
Fara - też warto poczytać.
I jeden "zwykły" kościół pw. Św. Ducha. Także 2/3 kościołów jest zabytkiem z Gostyniu :) bo więcej kościołów nie ma w Gostyniu.
Liczone od: maj 2013

• Użytkownik forum
« 15 Sie 2013, 23:17 »
Ale ale... przecież trasa biegnie przez Gostyń! I to dokładnie przez Świętą Górę... to zresztą akurat jest dokładnie przebieg ZSR. Zaś do samego miasta nie zjeżdżamy, bo znamy je dość dobrze i trochę szkoda czasu na nie :P

Agnieszka, wysyłam ci nr mojej komórki. Przez Leszno nie planowałem jechać (z Rydzyny odbijam na Osieczną), ale jakoś się zgramy.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 16 Sie 2013, 09:33 »
Agnieszka może podjechać do Ciebie do Rydzyny lub Osiecznej.
Do Osiecznej z Leszna prowadzi ścieżka rowerowa wzdłuż drogi odległość z dworca około 10 kilometrów.
Do Rydzyny (piękny Zamek) jedzie się znakowanym szlakiem lasem nad zalew Dąbczu (widać już Rydzynę) potem do Rydzyny.Odległość z dworca około 8 kilometrów.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

« 16 Sie 2013, 10:58 »
Dziękuję wszystkim za pomoc i dobre rady - widzimy się w osiecznej :)

« Ostatnia zmiana: 16 Sie 2013, 11:03 Agnieszka_Poznań »

• Użytkownik forum
« 16 Sie 2013, 23:46 »
Widzimy się w Osiecznej. Przy wjeździe, po lewej stronie są wiatraki. Proponuję tam jakby co...

edit: wiecie co - to tak apropo kinderwyprawek i innych podobnych. Można mówić, zachęcać, sugerować, wmawiać, zmuszać (no zmuszanie nie pomaga) tudzież kombinować z przekupstwem i to nic nie pomaga. Jak się ma 15 lat to się uważa, że co to nie ja i stary ojciec "gówno wie". Może i niewiele, ale prawda jest taka, że jak się nie jeździ, to się kondycji ćwicząc biegi w czasie Call Of Duty czy innego paskudztwa nie załapie. I potem jest tak, jak przeczuwałem. Po 75 kilometrach prośba, by zakończyć wycieczkę. Że o następnym dniu nie wspomnę. Poniosłem klęskę jako ojciec? Poniosłem. Szkoda, że się to odbiło na Agnieszce...

Sorry Aga.

Część trasy przejechałem. Skreślę coś wkrótce.
« Ostatnia zmiana: 18 Sie 2013, 00:24 Elizium »
Absurdalny Eli

« 18 Sie 2013, 15:42 »
Właśnie zajechałam do domu :)
Co do trasy - bardzo fajna - w Osiecznej przy wjeździe są trzy wiatraki, jest tam jakieś muzeum, ale nie zaglądałam :)
Trasa cały czas po asfalcie, albo szutrowej przygotowanej ścieżce rowerowej.
Asfalt był fatalny tylko przez około 500m, później same odnowione, nowe szosy. Bardzo polecam tę trasę. Ja jechałam z Leszna do Osiecznej, tam jechałam drugą częścią trasy, którą wyznaczył Elizium (powyżej) i za Mosiną nie jechałam do samego Kórnika, tylko przed Rogalinkiem skręciłam do Puszczykowa/Luboń/Poznań.

Podsumowując - ta część trasy, którą ja jechałam fantastyczna, na pewno ją kiedyś powtórzę, 5 nowych gmin zdobytych :)

PS> Elizium nic się nie stało :) 

• Użytkownik forum
« 19 Sie 2013, 01:03 »
gratuluję Agnieszko, szkoda tylko, że nie mogłem się przyłączyć.

tak sobie myślę, że chyba modek mógłby przenieść ten temat z "planowania" do "wycieczek".

Podsumowując moje rowerowanie: 76 km, z czego około 20 w terenie. Odcinek z Kunowa do Gostynia masakra - normalnie, jadąc drogą nr 434 można tę trasę pokonać w jakieś 20 min, nam zajęło to prawie godzinę. No, ale to akurat wiadomo, z jakich względów :D

Poniżej - kilka słów i fotek moich z tego, co przejechaliśmy w sobotę.

http://elizium.bikestats.pl/1005125,Ziemianski-Szlak-Rowerowy-cz-1.html
Absurdalny Eli

Tagi: wielkopolskie 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum