Autor Wątek: Posiadam taką kuchenke co sądzicie?  (Przeczytany 6458 razy)

Offline Mężczyzna Student

• Miasto:
  • Na forum od: 16.03.2013
Posiadam taką kuchenke co sądzicie?
« 21 Cze 2013, 19:51 »
Witam posiadam taki model kuchenki na kartusze gazowe i chciałem Was zapytać czy macie doświadczenie z tym modelem.

http://allegro.pl/kuchenka-gazowa-turystyczna-2-funkcyje-z-zapalarka-i3315046104.html

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
;D
Z powodu awarii mojej maszynki zostałem zmuszony do używania tego monstrum przez 4 dni ;D
Powiem krótko - sprzęt jest idealny. Ma "tylko" jedna wadę - zajmuje pół sakwy ;D
Jak Ci te gabaryty nie przeszkadzają to bierz ją śmiało.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

• Miasto:
mówisz, że się sprawdza a powiedz mi proszę jeśli mam 4 takie kartusze wkładane to na ile starczą ?

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Niestety, ale nie wiem :(
4 dni to zbyt krótki okres aby wywnioskować na ile starczy kartusz.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
http://www.outdoorzy.pl/12563-campingman-kartusz-gazowy-227.html
W internecie jest wszystko... wystarczy poszukać. Sądzę, że do kilkunastu litrów wrzątku (12-15?) ale trzeba wziąć poprawkę na naczynie(w emaliowanym garnku wziętym z domu pewnie znacznie dużej niż w aluminiowej menażce), warunki pogodowe oraz jakość gazu w kartuszu;) Precyzyjnie się takich rzeczy nie wyznaczy.

Offline Mężczyzna arcco

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 07.08.2012
Mnie na wyjeździe, przy gotowaniu dla 3 osób jeden nabój wystarczał na 4-5 dni. Gotowanie rano i wieczorem, rano kawa i np. jajecznica, później jakiś makaron czy coś innego obiadowego.
Te 12-15 litrów to trochę optymistyczne, sprzedawcy zawsze trochę zawyżone wartości podają. Ja bym powiedział, do 10 litrów, ale sporo zależy od naczyń oraz od pogody, przy wietrze trochę ma małą wydajność. Gaz trochę mało kaloryczny (butan).

Offline Mężczyzna Kosiek

• Na forum od: 24.07.2010
Ja mam podobną, ale kupioną nie za 50 a za 30 PLN i do tej pory daje rady ;) Niemniej jednak na tegoroczny wyjazd chcę koniecznie zaopatrzyć się w inną, mniejszą kuchenkę, bo ta faktycznie zajmuje pół sakwy :)
Mnie jeden kartusz gazowy wystarczył na 10 dni wyprawy (1 osoba, gotowanie 2 razy dziennie)

"Odniosłem zarazem wrażenie, że gdy los złączy nas nierozerwalnie na wiele lat z rzeczą, rzecz ta przestaje być przedmiotem martwym i wydaje się nam, że żyje myśli i odczuwa."

• Miasto:
Kosiek

a powiedz mi co gotowałeś dwa razy dziennie, bądź po ile minut? ja mam 4 kartusze

Offline Mężczyzna Kosiek

• Na forum od: 24.07.2010
Hej Student ;) Czasu niestety nie jestem w stanie Ci podać, bo po prostu nie pamiętam. Gotowałem natomiast samą wodę, ryże, etc.

"Odniosłem zarazem wrażenie, że gdy los złączy nas nierozerwalnie na wiele lat z rzeczą, rzecz ta przestaje być przedmiotem martwym i wydaje się nam, że żyje myśli i odczuwa."

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum