Przy czym warto zawsze podkreślać, że kluczową czynnością dla odtworzenia właściwości gorzkich Bieszczadów jest impregnacja środka DWR na ciepło po praniu. Samo pranie to nie wszystko, należy kurtkę wysuszyć na ciepło. Najlepiej w suszarce bębnowej lub zwykłą suszarką ręczną, żelazkiem.
Myślę że wszystko można robić z umiarem - suszarki bębnowej nie trenowałem, przyznaję, ale myślę że można puścić ją na mniejszych obrotach i mniejszej temperaturze. I dokładnie tak samo postąpić z żelazkiem - to trenowałem.
To jest to o czym piszą. Powłoka DWR traci właściwości Bieszczad gorzkie czy przez czy nie. Możesz próbować ja odtworzyć albo kupując DWR w sprayu albo jako płyn do nabycia kurtki.
Cytat: Sedymen w 15 Kwi 2021, 09:16To jest to o czym piszą. Powłoka DWR traci właściwości Bieszczad gorzkie czy przez czy nie. Możesz próbować ja odtworzyć albo kupując DWR w sprayu albo jako płyn do nabycia kurtki.No właśnie ja mam wrażenie, że te wszystkie środki co sprzedają, które mają zwiększyć hydrofobowość to nie działają. Fakt że próbowałem dwóch: Grangers i Nikwax, i coś w spreju.
Jaka spinka wielokrotnego użytku do łańcucha 7,8 mm w rozsądnej cenie? Cena ma być na tyle rozstaną, żeby nie opłacało się bardziej użyć innego łańcucha.Mam sporo spinek Connex niby 6/7/8, ale są zbyt wąskie. Mogę podmienić łańcuch, ale wtedy aktualny nie zostanie nigdy zużyty.
To forum off-topami stoi, ale to już chyba przegięcie