Aha, co do liczby przełożeń: jeśli już masz 9rz, to nie możesz założyć innej. Łańcuch i blaty by nie pasowały. Ale to akurat żaden problem, bo największy wybór jest (i zapewne jeszcze przez lata będzie) właśnie na 9rz.
na kasecie ktora zakupilem razem z rowerem, przejechalem jakies 3k km raptem i najmniejsze zebatki byly do wyrzucenia....kupilem pozniej kasete w granicach 100-130zl, na ktorej przejechalem jakies 8k km, i zapowiada sie, ze jeszcze sporo pociagnie.... takze ta lepsza kaseta przezyla juz 2, a przezyje pewnie 3-4 'tamte' kasety....na ile srednio Wam wystarcza kaseta?
na ile srednio Wam wystarcza kaseta?
kasete chce 9-rzedowa, blaty z przodu 22/42/50-52 (o ile to mozliwe )
i zastanawiam sie jeszcze nad dlugoscia korby..... mialem teraz 170 jesli dobrze pamietam, i nie wiem czy cos zmieniac w tej kwestii
Natomiast 7rz CS-HG50 (altus megarange, ale moim zdaniem konstrukcyjnie bardziej porównywalne z alivio 8rz) mam od 13kkm (w tej chwili drugi łańcuch) i jeszcze jeżdżę. Co prawda nowego łańcucha już nie przyjmie, ale ten zestaw jeszcze z 1000-2000 zrobi. W tym cała miniona zima - dzień w dzień. I nie jestem przesadnie pedantyczny jeśli chodzi o czystośc napędu
ciekawe który z nas pierwszy zajezdzi sprzet. hm, chyba juz wiem, Ty