Autor Wątek: Alpen - Po raz kolejny w tym dziale:P  (Przeczytany 600 razy)

rdklstr

• Gość
Alpen - Po raz kolejny w tym dziale:P
« 26 Cze 2013, 22:52 »
Uwidziałem sobie taką trasę:

Trasa

Jest krótsza niż pierwotna wersja hurraoptymistyczna do Genewy, a mając na uwadze ramy czasowe w jakich będziemy uwięzieni - taki dystans i suma podjazdów powinna nas zadowolić:D

Czy dopatrujecie się jakichś ciekawostek, wartych zboczenia 5-10km w bok? Co do relacji już zamieszczonych w innych wątkach, to zdążę je jeszcze przejrzeć, przed wyjazdem (muszę dokończyć kurację palucha).

Nie przewiduję większych zmian podanej trasy, prócz owych ciekawostek, lub zmian tworzonych na bieżąco, jeśli starczy nam czasu  ;)

Powrót jest przewidziany najpóźniej do 12 sierpnia.
« Ostatnia zmiana: 26 Cze 2013, 23:57 rdklstr »

Offline Mężczyzna ambi

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 21.02.2010
Skoro tylko ciekawostki i blisko wytyczonej już trasy to może okropnie czyste i okropnie zimne jezioro lago di cornino: https://maps.google.pl/maps?q=lago+di+cornino

rdklstr

• Gość
Mógłbyś wskazać gdzie dokładnie się znajdują Hochgurgl i szutrówka na Ortlerhaus?

Koło Sodlen widziałem, że tam znajduje się jakiś ośrodek - to nie będzie problemem wjeżdżać tamtędy po szutrówce?

Ów ruch na Soboth można porównać do ruchu na naszych głównych krajówkach czy bardziej wojewódzkich :) W AKżym razie o ile się nie rozmyślimy, to wolałbym jednak tamtędy jechać

rdklstr

• Gość
Nie mogę znaleźć, którą to ta szutrówkę na Ortlerhaus. Czy to odchodzi na północ czy na południe od Stelvio?
Czy dobrze rozumuję, że chodzi o o to miejsce, w kierunku Szwajcarii?

Punkt

A tak wygląda odcinek alpejski po modyfikacji:

TRASA

Offline Mężczyzna ppiotr

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.10.2012
Tu masz lepiej oznaczoną tę szutrówkę i samo Ortlerhaus:

http://www.openstreetmap.org/?lat=46.52019&lon=10.45615&zoom=16&layers=C

rdklstr

• Gość
Ok. Dzięki wielkie:)

Teraz już tylko podrukować mapy i wio:)