Autor Wątek: Chorwacja  (Przeczytany 432 razy)

Opis: Koniec sierpnia, początek Chorwacji

Offline Kobieta kardola2

• Miasto: Kudowa Zdrój
  • Na forum od: 30.06.2013
Chorwacja
« 30 Cze 2013, 22:57 »
Hej,
Mam 18 lat i razem z kolegą wybieramy się w podróż do Chorwacji pod koniec sierpnia.
Będzie to nas pierwszy dłuższy wyjazd dlatego planujemy jazdę 'na spokojnie' to oznacza około 70 km dziennie, (być może, że w praktyce wyjdzie więcęj), pięciodniowy pobyt w Chorwacji i powrót pociągiem. Myślę, że jest to do zrobienia jak dla nas, jednak mam pewne watpliwości, bo nie mamy doświadczenia w takich podróżach. Sporo czytam na temat sprzętu jaki trzeba zabrać, porad w czasie jazdy, noclegów itd. ale jednak mam pewne obawy. Dlatego szukamy 2, 3 osób, które wybierałyby się w tym kierunku, w tym czasie. Zależy mi na kontakcie w czasie wyprawy, niekoniecznie musielibyśmy jechać, spać i jeść razem ale być w kontakcie (oczywiście w grupie raźniej) Czekam na odpowiedź zainteresowane osoby! :)
Karolina

Offline Mężczyzna maciek106

• Miasto: Myślenice
  • Na forum od: 19.06.2013
Odp: Chorwacja
« 5 Lip 2013, 23:59 »
Hej.
Wybieramy się też na Chorwację w sierpniu tyle że z początku. Tu masz więcej szczegółów: http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=9672.0. Z tym że zmienił się punkt docelowy- chcemy jechać w stronę Istri(w okolice Moscenickej Dragi) i dzienny dystans to pewnie 100 km. Będzie nas około 4 i jesteśmy z okolic Krakowa. Spanie raz w namiotach, raz w jakiś tańszych hostelach/schroniskach młodzieżowych. Chcemy na miejscu pobyć chwilę a potem w zależności od sił albo jazda z powrotem rowerem albo pociągiem od granicy do granicy-kawałek można zrobić rowerem. Może chcecie się dołączyć, jak coś to pisz. Trasę i inne plany można dostosować. Mapka: http://www.navime.pl/trasa/142867/My%C5%9Blenice+Chorwacja+wegry+ciocia ;)

Offline Kobieta kardola2

« 6 Lip 2013, 00:49 »
Ja jestem zainteresowana, jutro jeszcze pogadam na spokojnie z moim kompanem :)
Wasza podróż brzmi bardzo ciekawie, bo prawie wszystko pokrywa się z naszymi planami.
Jutro jedziemy 100 km nad jeziorko rowerami, pierwszy raz bedziemy jechać rowerami pod namiot, taka mała próba przed Chorwacją :)
Pisałam o niecałych 100 km dziennie na trasie, bo nie jestem pewna czy dam radę więcej.
To znaczy jeżdżę trasy 100 km w 5,5 h ale nie wiem jak będzie to wyglądać po kilku dniach :D
Chociaż jestem raczej wytrzymałą osobą.
No tak wszystko byłoby pięknie gdyby nie data...
To znaczy jest to już przesadzone, że jedziecie na początku sierpnia?
Bo ja mam pracę do 25 sierpnia, muszę jeszcze trochę kasy uzbierać na podróż
Ile planujecie wziąć ze sobą pieniędzy?
Bo ja liczyłam z powrotem pociągiem około 2000 zł na wszelki wypadek

« 6 Lip 2013, 01:22 »
Planujemy jak najtaniej- ciężko powiedzieć ile trzeba mieć. Nam pasuje tylko początek sierpnia, później niektórzy maja inne plany, więc zastanówcie się odnośnie daty. :)

Offline Kobieta kardola2

« 6 Lip 2013, 09:45 »
Haha początek to znaczy?
18 sierpnia to też początek? xD
Wiesz pod koniec sierpnia też jest taniej, a ile czasu chcecie przeznaczyć na wyprawę?

« 6 Lip 2013, 10:40 »
Myślę że wyprawa zajmie nam około 2 tygodnie. Chcemy jechać z samego początku sierpnia tj. po 1. Musimy wrócić na drugą połowę sierpnia bo kilka osób ma już wtedy zaplanowany czas. Może jednak zmienicie termin? :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum