MTBRAMA Aluminiowa, amortyzowana z dumperem BullsAMORTYZATOR/WIDELEC SR Suntour XCTPRZERZUTKA TYLNIA Shimano DeorePRZERZUTKA PRZEDNIA Shimano 050ILOŚĆ BIEGÓW 3x7 (21)KORBA ShimanoKASETA ShimanoMANETKI/KLAMKOMANETKI Shimano z wyświetlaczemHAMULCE Przód- tarczowy Tektro, tył- V- Brake TektroOBRĘCZE Aluminiowe- Schurmann, BullsSZTYCA AluminiowaMOSTEK AluminiowySIODŁO VeloRower nazywa się Bulls Ed100 i mogę go kupić za 500zl.
MTBAMORTYZATOR PRZÓD SR SUNTOURAMORTYZATOR TYŁ DNMRAMA -51 CMALUMINIOWYPRZERZUTKA PRZÓD- SHIMANOPRZERZUTKA TYŁ- SHIMANO TOURNEYKORBA-OFMEGAKASETA-7ŁAŃCUCH-ZPIASTA PRZÓD- QUANDOOBRĘCZE KÓŁ- TRACKOPONY- 26''to raczej jakis skladak z marketu, nazywa sie GTX FIRE BIRD i cena 450zl
MTBRAMA: aluminiowa, alu 7005, rozmiar 18" (46 cm), koła 26"AMORTYZATOR: RST + tyłPRZERZUTKA TYLNIA: Shimano 7 SpeedPRZERZUTKA PRZEDNIA: Shimano 7 Speed KORBA: Shimano MANETKI: Shimano v-breakeKLAMKI: Shimano v-breakeHAMULCE: v-breake Promex PIASTY: aluminiowe OBRĘCZE: EtrtoOPONY: Kenda, DuroMOSTEK: WheelerKIEROWNICA: WheelerSZTYCA: Wheeler SIODEŁKO: WheelerNazywa sie FULL WHEELER 990 CZX ten bardziej znany, cena 500zl
MTBWYSOKOŚĆ RAMY: 50 cm (20 cali)DŁUGOŚĆ RAMY: 57 cmRama Aluminiowa na łożyskach maszynowych, cieniowanaPrzerzutka tył DEORE LXKaseta 9-rzędowaPrzerzutka przód DEORE LXAmortyzator MANITOU BLACK fluid flow dumpingOpony 26 x 2,1 calaObręcze RIGIDA ALEXRIMS dwukomorwe, kapslowaneObie piasty przód/tył DEORE LXHamulec przód DEORE LX z nowymi, drogimi klockamiHamulec tył V-break NOWY alhonga (na życzenie mogę dorzucić stare lx-y)Klamkomanetki DEORE LXKorba DEORE LXKierownica + mostek RICHEYnazywa sie FOCUS BLACK RIDER
Ten link prowadzi do jakiegos forum, mam 175cm wzrostu, 80kg wagi.
Otóż uprawiam sport który wymaga kondycji a jest nim tenis ziemny. W zimie trenuję na bieżni, w lecie biegam ale chciałbym spróbować pojeździć na rowerze. Kiedyś miałem rower i nie lubiłem jeździć, był to góral a jakże z wielkimi i szerokimi kołami. Był ciężki i mało wygodny.
1. Zacznijmy od rodzaju roweru. Chcę żeby był w miarę lekki. To podstawa gdyż będę go wnosił po schodach. Wybrać rower MTB, crossowy czy szosowy, mieszkam w centrum miasta i jeździłym raczej po płaskim terenie + parki, typowo górskie zjazdy raczej mnie nie bawią, więc płasko z dziurami + drobne pagórki i czasem jakieś nierówne trawniki, mam blisko las więc też ewentualnie ścieżki w lesie.
2. Rama sztywna czy amortyzowana? Czytałem forum i zdania macie podzielone, aczkolwiek pod tekstem wymienię kilka opcji, może coś wybierzecie i powiecie czy warto. Ogólnie to czy warto brać amortyzatory czy sztywną ramę? Szczególnie że będę kupował raczej rower używany.
3. Hamulce. Czy wybrać tarczowe czy v-breake? Które będą pewniejsze? Wiele osób z forum chwali tarcze.
1. Zacznijmy od rodzaju roweru. Chcę żeby był w miarę lekki.
Kod: [Zaznacz]OBRĘCZE: Etrto
OBRĘCZE: Etrto