Autor Wątek: Powrót pociągiem z Chorwacji  (Przeczytany 1015 razy)

Offline Kobieta kardola2

• Miasto: Kudowa Zdrój
  • Na forum od: 30.06.2013
Powrót pociągiem z Chorwacji
« 2 Lip 2013, 11:11 »
Orientujecie się może w połączeniach Zagrzeb-Praga lub jak w inny sposób dostać się do Polski z Chorwacji z rowerami nie ponosząc przy tym kolosalnych kosztów? Znalazłam jedynie za 130 euro + wymagana rezerwacja roweru, chodzi o okolice 8 września.

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Odp: Powrót pociągiem z Chorwacji
« 4 Lip 2013, 09:48 »
Jak chcesz po taniości to trzeba osobówkami(najlepiej w dni robocze) a granice na rowerze. Np Słowacja to ~12juro a Węgry 5000 forint.

Offline Kobieta kardola2

« 4 Lip 2013, 14:33 »
Osobówkami?

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 4 Lip 2013, 14:43 »
po prostu zamiast jechać jednym, drogim pociągiem międzynarodowym możecie to rozłożyć na odcinki. wybieracie jakiś chorwacki pociąg regionalny, osobowy etc. i dojeżdżacie nim do granicy z Węgrami. Granicę przejeżdżacie na rowerze i łapiecie kolejny pociąg, tym razem regionalny węgierski.

W ten sposób zajmie to więcej czasu, będziecie musieli zrobić kilka przesiadek, ale trochę na tym oszczędzicie.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline kudłaty

• Miasto: Toruń/Drezno
  • Na forum od: 18.03.2011
« 4 Lip 2013, 15:03 »
Czasem pociągami osobowymi / regionalnymi da się przejechać granice państw za stosunkowo niewielkie pieniądze. Np. Pociąg z Harrachova do Szklarskiej Poręby kosztował kilka złotych, Przejazd przez granicę ze Zgorzelca do Goerlitz to koszt rzędu bodaj 8 zł. Warto się dowiedzieć i zaoszczędzić sobie wysiadania i wysiadania.

Offline Kobieta kardola2

« 4 Lip 2013, 17:32 »
O proszę, przydatne informacje, dziękuję bardzo! Poszukam i na pewno skorzystam :D

Offline Mężczyzna menel

• Na forum od: 25.03.2012
« 4 Lip 2013, 20:02 »
Jeśli jedziesz osobówkami rozpisz sobie ładnie trasę na kartce celem pokazania w kasie albo konduktorowi przy kupowaniu biletu. Szczególnie na Węgrzech.  :)

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
« 5 Lip 2013, 09:47 »
Ja wracałem Zagrzeb-Budapeszt, Budapeszt-Ostrava, Ostrava-Katowice.
Zamknalem się chyba w 500zł, ale teraz już nie pamiętam. Jednak jak bym wracał teraz to jechałbym z zagrzebia do Wiednia i tam busem za 100zł :D
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna kriestof

• Na forum od: 22.07.2012
« 11 Sie 2013, 11:22 »
Połączenia z Budapesztem są tanie - Zagrzeb również ma takie połączenie.
Dokładnie ile to nie wiem, ale jak mi mój kolega z Węgier pokazywał różne info, to np. do Belegradu można dojechać z Budapesztu za 15 EUR, a do Podgoricy za 30-40.

Tylko pytanie czy przy Twoim położeniu geograficznym opłaca się jechać przez Budapeszt... dla mnie to było ok bo dalej miałem kolejny międzynarodowy prosto do Warszawy(za 40EUR-50EUR z rowerem).

Ja bym sobie posprawdzał różne międzynarodowe połączenia - wychodzą one coraz taniej, a nie trzeba robić 6 przesiadek.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum