Autor Wątek: Poznań -> Genewa - jak najlepiej przejechać  (Przeczytany 551 razy)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Planuję trasę z Poznania do Genewy i wstępnie zaplanowałem sobie trasę:
Poznań - Drezno - Norymberga - Jez. Bodeńskie - Genewa
http://goo.gl/maps/5yuLW

Drugą opcję podpowiada mi Google
Poznań - Lipsk - Frankfurt - Strasburg - Bazylea - Genewa
http://goo.gl/maps/qQB98

Są to trasy wygenerowane przez google, czyli tylko orientacyjne. Czy ktoś wie, który rejon Niemiec będzie ciekawszy?
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Bazylea jest warta zobaczenia, ale Frankfurt nad Menem to akurat kolos wielki. Nie znając dokładnie wszystkich rejonów, miast itp. ja osobiście wziąłbym opcję 1.
Drezno bym zobaczył, Norymberga też niezła, jezioro Bodeńskie zapamiętałem pozytywnie, południowe Niemcy wydają się być ciekawsze pejzażowo.

Domyślam się, że później sobie poszukasz atrakcji bo sporo ich po drodze. W samej Genewie spałem w parku PARK DES BASTIONS przy największym pomniku reformacji.

Offline kudłaty

• Miasto: Toruń/Drezno
  • Na forum od: 18.03.2011
Drezno zdecydowanie warto zobaczyć, chętnie pokażę kilka ciekawych zakątków. Natomiast jeżeli nie masz nic przeciwko górskim odcinkom, sugerowałbym po wyjeździe z Drezna skierować się na południe / południwy zachód w kierunku czeskiej granicy i gór Erzgebirge. Północna Saksonia zdecydowanie ustępuje tym terenom krajobrazowo.

Offline Kobieta Aleksandra

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 24.06.2012
Bardzo dobra strona ze szlakami szwajcarskimi: krajowymi, regionalnymi i lokalnymi www.veloland.ch

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum