Autor Wątek: Mapnik Rixen & Kaul (KLICKfix) a uchwyt Otrlieb.  (Przeczytany 665 razy)

Offline Mężczyzna gagarin

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 10.12.2010
Chcę sobie kupić mapnik Rixen & Kaul http://www.wiggle.co.uk/rixen-kaul-klickfix-sunny-map-holder/ . Mam już podobny, super się sprawdza, ale kiedy chcę założyć torbę Ortlieba, muszę zmieniać uchwyt na kierownicy.
Na zagranicznych forach znalazłem informację, że na uchwyt KLICKfix (Rixen & Kaul), można założyć torbę Ortlieba. Spasowanie nie jest idealne, ale działa. To samo mówi instrukcja Ortlieb.
Mnie interesuje kompatybilność w drugą stronę, czyli mapnik R&K na uchwycie Ortlieb. Mam już Ortlieb'a wiec nie musiałbym dokupować uchwytu, bo mapnik sprzedawany jest bez niego. Czy ktoś ma torbę KLICKfix i jest w stanie sprawdzić da się ją zamontować na uchwyt Ortlieba?
« Ostatnia zmiana: 6 Lip 2013, 17:50 gagarin »
Jeżdżę aby jeść.

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
mam taka torbę (MSX 2013 r.) jak spotkam kogoś z  torbą Otrlieb postaram się sprawdzić.
« Ostatnia zmiana: 7 Lip 2013, 01:51 JUREK »

mam taka torbę (MSX 2013 r.) jak spotkam kogoś z  torbą Otrlieb postaram się sprawdzić.

Dzięki :) To jest wartościowa informacja, bo prędzej gdzieś trafię torbę MSX '13 niż R&K. Jeśli Tobie uda się sprawdzić przy okazji to będę wdzięczny.

EDIT:
Ok, już wszystko jasne. W Szumgum mają oba produkty, sprawdzili i się nie da :(

Sam poszperałem na stronie Ortlieba i wygląda to tak że uchwyt do Ultimate 5 nie przyjmie torby KLICKfix, ale przemodelowany Ultimate 6 już działa z KLICKfix w obie strony.
« Ostatnia zmiana: 8 Lip 2013, 16:18 gagarin »
Jeżdżę aby jeść.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Co to znaczy przemodelowany?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2510674
 ;)
W tym przypadku (Ultimate 6) konstrukcja uchwytu została zmieniona w stosunku do starej wersji (Ultimate 5), dzięki czemu współpracuje on również systemem KLICKfix

Ultimate 5

Ultimate 6

Jak widać U6 wygląda prawie identycznie jak KLICKfix :D

Czyli KLICKfix staje się powoli standardem wykorzystywanym przez kolejne firmy (Ortlieb, MSX, Rixen & Kaul)
« Ostatnia zmiana: 8 Lip 2013, 17:15 gagarin »
Jeżdżę aby jeść.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum