Cześć
Tak sobie dziś wieczorem wymyśliłem, że w weekend 11 - 14 lipca wybiorę się na zamek Pernstejn, gdyż nie dotarłem tam podczas wizyty w Czechach dwa lata temu. Planuję dojechać pociągiem do Prudnika w czwartek (powinienem tam być o 14), a następnie wjechać na Pradziada i stamtąd skierować się wprost na Pernstejn. Pierwszy nocleg chciałbym mieć już po zjeździe z Pradziada - mam nadzieję, że się uda.
Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu trasy: co po drodze warto zobaczyć, czego unikać, etc. Każda informacja będzie cenna
Jako że w niedzielę mam być w Opolu, w drodze powrotnej planuję dojechać rowerem do Nysy, a stamtąd do Opola pociągiem. Trasę wytyczałem jak google podpowiedziało, modyfikując odcinek z Bystrzycy Kłodzkiej do Nysy, aby ominąć ruchliwą "krajówkę". I tu również pytanie: czy w drodze powrotnej do Polski nie omijam fajnych miejsc?
Tutaj prowizoryczna trasa przejazduNiestety na stronie zamku napisali, że
"Ve dnech 10.7.-20.7. bude hrad pro veřejnost uzavřen z důvodu pronájmu pro natáčení filmu. Správa hradu se omlouvá všem návštěvníkům", to znaczy lipa ze zwiedzania, ale i tak mam zamiar tam dojechać
No chyba, że wynajdziecie mi inne atrakcje na trasie, przy których Pernstejn niegodnym będzie
Acha... Interesuje mnie bardziej przyroda, niż twory ludzkiej ręki.
Wyjazd dojdzie do skutku, jeżeli pogoda będzie sprzyjać, a w niedzielę nie wyskoczy mi żadna rodzinna uroczystość
Bardzo proszę o każdą sugestię i poradę