witajcie Koledzy i Koleżanki
powiem szczerze, że termin mam bardzo napięty bo zjeżdżam do Europy na dość krótki urlop z daleka i ciężko mi tak żonglować terminami
Poza tym chciałbym Wam odradzić wybrzeże chorwackie jako w pełni skomercjalizowane i nieprzyjazne prawdziwym podróżnikom - tam na pewno nie odczujecie prawdzwiej gościnności "jugoli" a ta jest niesamowita. Wiem co mówię bo Bałkany zjeździłem już wiele razy. Oprócz tego 2 tygodnie na wybrzeżu będzie bardzo nudne, moim zdaniem wystarczą tam 3-4 dni. Proponuję trasę górsko-nadmorską, w pełni urozmaiconą i pełną wrażeń. Piszcie na maila to prześlę Wam szczegółowy plan ze zdjęciami, żeby Was przekonać ale w skrócie głównymi atrakcjami są: Srebrenica (miejsce pamięci - po drodze), Visegrad (słynny most na Drinie z listy UNESCO), Sarganska Osmica, nocleg nad brzegami kanionu Uvac !!!, Park Narodowy Durmitor - kaniony Tary, Pivy i Suszicy !!!, trasa Hum>Plużine !!!, Boka Kotorska i zjazd serpentynką z gór 1600m do morza
Potem zostaje kilka dni na pokręcenie się na wybrzeżu i powrót pociągiem trasą Bar - Belgrad - jedna z najpiękniejszych widokowo tras świata.
Kogo jeszcze nie przekonałem niech żałuje
czekam na chętnych
moj mail: tomaszmaguder@yahoo.com