Autor Wątek: Chorwacja 2013  (Przeczytany 1205 razy)

Offline Mężczyzna magud

• Miasto: Tajlandia
  • Na forum od: 05.08.2013
Odp: Chorwacja 2013
« 8 Sie 2013, 05:35 »
witacie,
czy  jest któs chętny na 2tygodniową wyprawę do Serbii i Czarnogóry? Termin 12-26 wrzesień, traska już opracowana więc przydałby się ktoś do ekipy.

Tomek

Offline Mężczyzna stillonbike

• Miasto: Warszawa/Sokołów Podl.
  • Na forum od: 21.02.2012
« 8 Sie 2013, 09:14 »
Ja planowałem Chorwację w tym roku, ale poproszę o szczegóły. Jeśli HR nie wypali być może się do Was przyłączę :) Ile osób jedzie i jak chcecie przewieźć rowery?
Some opportunities come only once, seize them.

Offline Mężczyzna magud

« 8 Sie 2013, 10:10 »
Na razie jestem sam, szukam 1-2 osób do ekipy. Transport lotniczy, autokarem lub samochodem wszystko zależy od ilości osób itp. Na razie mam zaplanowaną trasę z Belgradu przez Srebrenicę, Wyszegrad, Zlatibor, Durmitor, Boka Kotorska i powrót do Belgradu pociągiem Bar - Belgrad - jedna z najpiekniejszych tras kolejowych swiata i to bedzie mocny gwozdz programu na koniec ;)
Jak będziesz zecydowany daj znać to obgadamy szczegóły.

Offline Kobieta gruszka08

• Miasto: mazowieckie
  • Na forum od: 30.07.2013
« 8 Sie 2013, 17:59 »
ja jestem chętna, mam czas od 16.09

Lub od 19.08 do 8.09 :]

« 8 Sie 2013, 18:14 »
Magud, a może skusisz się na Chorwację? Koleżanka "gruszka" też byłaby zainteresowana, nawet terminy prawie się pokrywają :) transport, który podrzucili m+k (ois) kosztuje 360 PLN/os w obie strony + 100PLN extra za rower także przyzwoicie. 2 tyg. to optymalnie żeby na spokojnie objechać całe wybrzeże, te czarnogórskie też ;)

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 8 Sie 2013, 18:19 »
Autokary z ois jeżdżą też do Czarnogóry (Budva) bodajże o 100zł drożej niż do Chorwacji.
Pozdrawiam M

Offline Mężczyzna magud

« 9 Sie 2013, 02:17 »
witajcie Koledzy i Koleżanki ;)
powiem szczerze, że termin mam bardzo napięty bo zjeżdżam do Europy na dość krótki urlop z daleka i ciężko mi tak żonglować terminami ;)
Poza tym chciałbym Wam odradzić wybrzeże chorwackie jako w pełni skomercjalizowane i nieprzyjazne prawdziwym podróżnikom - tam na pewno nie odczujecie prawdzwiej gościnności "jugoli" a ta jest niesamowita. Wiem co mówię bo Bałkany zjeździłem już wiele razy. Oprócz tego 2 tygodnie na wybrzeżu będzie bardzo nudne, moim zdaniem wystarczą tam 3-4 dni. Proponuję trasę górsko-nadmorską, w pełni urozmaiconą i pełną wrażeń. Piszcie na maila to prześlę Wam szczegółowy plan ze zdjęciami, żeby Was przekonać ale w skrócie głównymi atrakcjami są: Srebrenica (miejsce pamięci - po drodze), Visegrad (słynny most na Drinie z listy UNESCO), Sarganska Osmica, nocleg nad brzegami kanionu Uvac !!!, Park Narodowy Durmitor - kaniony Tary, Pivy i Suszicy !!!, trasa Hum>Plużine !!!, Boka Kotorska i zjazd serpentynką z gór 1600m do morza ;) Potem zostaje kilka dni na pokręcenie się na wybrzeżu i powrót pociągiem trasą Bar - Belgrad - jedna z najpiękniejszych widokowo tras świata.
Kogo jeszcze nie przekonałem niech żałuje ;)
czekam na chętnych ;)
moj mail: tomaszmaguder@yahoo.com

Offline Mężczyzna stachu33

• Miasto: zawiercie
  • Na forum od: 03.08.2013
« 9 Sie 2013, 20:12 »
Stillonbike, a na kiedy planujesz Chorwację?

« 9 Sie 2013, 20:39 »
uwzględniając wniosek koleżanki gruszki08 byłaby to druga połowa września. Chociaż pojawił się tu też wątek Krymu za 2 tyg, który też chodzi mi po głowie...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum