Autor Wątek: Wycieczki po okolicach Inowrocławia  (Przeczytany 988 razy)

Offline Kobieta wilhelminaslimak

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 25.03.2011
    • foty na flickr.com
Wycieczki po okolicach Inowrocławia
« 9 Lip 2013, 11:38 »
Wybieramy się do Inowrocławia na parę dni w sierpniu. Zamierzamy wziąć rowery i przyczepkę.
Zaczęłam się rozglądać za jakimiś papierowymi mapami tych rejonów i nic! Posucha totalna w tym temacie (albo źle szukam)...

Jako, że po Waszych sygnaturkach widzę, że wielu z Was pochodzi z tych okolic, może możecie polecić jakieś ciekawe traski. Z dala od ruchliwych asfaltów, żeby jeziorko jakieś było, może i plac zabaw się po drodze trafił.
Start niekoniecznie musi być z Inowrocławia, byle nie daleko od niego.
No i może znacie jakąś mapę okolic, bo żadnej mapy pt. "Kujawy" o rozsądnej skali nie znalazłam.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
http://www.empik.com/okolice-bydgoszczy-i-torunia-mapa-turystyczna-1-75-000,prod2040300,ksiazka-p

ja korzystam z takiej, aczkolwiek mapa nie ma zbyt dużego zasięgu na zachód i południe od Inowrocławia.

edycja:

dokładnie mówiąc, to sam Inowrocław niezbyt się mieści :P patrz zdjęcie w załączniku
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
no to zapraszamy do Inowrocławia, może akurat by się udało spotkać.
A jakiego rodzaju atrakcje chcecie widzieć itp.?
Mapę rejonu mam. W razie mogę pożyczyć bo też używam.
Jeziorko i fajne drogi najbliższe to Kruszwica i jez. Gopło, piękny asfalt od strony zachodniej. Na północ od Ino są Pałuki (biskupin, kolejka wąskotorowa, jeziorka). Na zachód w kierunku Strzelna kolejne jeziora i lasy. Ale place zabaw nie bardzo. Plac zabaw, nietypowe ładne tężnie solankowe, ścieżki po parku solankowym, pijalnia wód mineralnych to znajdziecie w Inowrocławiu w parku solankowym. Przy okazji basen termalny i basen normalny odkryty itp. ten termalny fajny też dla dziecka.
W Rogowie nie byłem ale tam nad jeziorami może być fajnie i jest tam park dinozaurów. Drugi park dinozaurów jest w Solcu Kujawskim.
Jakby akurat terminy pasowały to może udało by się tu Was nieco poprowadzić.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
    • http://www.klub-karpacki.org
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 20:09 PABLO »

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
taką właśnie posiadam, jest dobra.

Offline Kobieta wilhelminaslimak

• Miasto: Kraków
    • foty na flickr.com
Pablo, dzięki za namiary na mapy. Teraz sprawa wygląda prościej. Zakupimy!

EASYRIDER77, w Inowrocławiu będziemy najprawdopodobniej od 31 lipca do 3 sierpnia. Także my chętnie się spotkamy, najlepiej na jakieś przejażdżce rowerowej (bo u nas w małopolskim o rowerowe kinder-towarzystwo bardzo trudno:-))

Samo miasto mam opanowane, bo mój mąż rodem z Ina, także parę razy już tam byłam. Niestety rodzina mało turystyczna, więc od nich nic w temacie okolicznych atrakcji się nie dowiem. Także dzięki na te propozycje miejsc, zakupię mapę i polukam.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum