Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
3 Kwi 2025, 06:23
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Osprzęt
»
Inne akcesoria i narzędzia
»
Pompka ręczna
Strony: [
1
]
2
3
4
5
...
7
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Pompka ręczna (Przeczytany 72757 razy)
usulovski
Miasto: Edynburg
Na forum od: 17.07.2008
Pompka ręczna
«
8 Mar 2009, 14:19 »
Temat niby banalny ale jednak nie tak do końca, wybór tego sprzętu jest akurat duży. W poperzednim rowerze miałem zawory Schradera toteż aby napompować na full korzystałem po prostu z pobliskiej stacji benzynowej. W nowym rowerze mam prestę (wąskie obręcze) i szukam jakieś porządnej, sprawdzonej pompki - najlepiej uniwersalnej (lub ew. tylko do presty), najlepiej z manometrem (tych akurat tak wiele nie ma), umożliwiającej napompowanie opoon gdzieś do 6 barów. Czy możecie mi coś polecić
:
«
Ostatnia zmiana: 23 Gru 2012, 23:17 vilqu
»
rafalb
Miasto: Łuków/ Gdynia
Na forum od: 26.03.2008
Pompka ręczna
«
8 Mar 2009, 14:50 »
http://www.napieraj.pl/xoops/modules/wfsection/article.php?articleid=236
Znajomy używa tego zooma injex alu. Świetna jest!!
www.wciazwdrodze.blogspot.com
Quapcio
Miasto: Laski k/Wwy
Na forum od: 09.07.2008
Pompka ręczna
«
8 Mar 2009, 15:26 »
Ja wożę ze sobą
taką
pompkę. Ma manometr, obsługuje 3 rodzaje wentyli (próbowałem tylko auto i presta i jakoś idzie), ma blokadę zewnętrznego teleskopu ułatwiającą uzyskanie wysokich ciśnień, ale trzeba się trochę namachać bo nie jest zbyt długa.
Nadaje się na trasę, ale tak aby pompować nią w domu to trzeba być hobbystą
(zazwyczaj używałem takiej starej pompki którą leciałem do 3,5-4 atmosfer a wyżej tą meridą, obecnie przymierzam się to pompki podłogowej/stacjonarnej, ale nic nie polecę w tej materii)
Waxmund
Moderator Globalny
Ironman
Miasto: Baszowice k/Kielc
Na forum od: 07.06.2007
Pompka ręczna
«
9 Mar 2009, 22:31 »
ja mam taka pompke authora:
http://allegro.pl/item568431610_pompka_author_aap_twin_2_alu.html
jak widac sporo tansza, a daje rade. dobijam do 4atm bez problemu. wiecej tez daje rade..... 2 razy dentka szosowa mi wybuchla pompujac ta 'pompeczka', takze ma ona spore mozliwosci ;]
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
www.waxmund.pl
Quapcio
Miasto: Laski k/Wwy
Na forum od: 09.07.2008
Pompka ręczna
«
9 Mar 2009, 22:48 »
Pompkę podobną do polecanej przez Waxmunda długo używałem i mile ją wspominam, ale miałem stary model (nie pamiętam jakiej firmy) z "uniwersalnym" otworem na wentyl - przy próbie uzyskania ponad 3,5 atm Presta wyskakiwała i stąd zakup wspomnianej Meridy.
Natomiast przy wentylu samochodowym, z tego co pamiętam, miałem powyżej 4-4,5 atm problem z "dobiciem" powietrza - przy dużej średnicy tłoka ciężko było uzyskać duże ciśnienie w kołach, zwłaszcza przy szerokich oponach (ale cały czas piszę o mojej starej a nie tym Authorze
)
filip
Miasto: Wroclaw/Poznań
Na forum od: 08.05.2008
Pompka ręczna
«
7 Maj 2010, 10:44 »
Po tym, jak leciwa pompka Beto
http://tiny.pl/htxff
przestała działać byłem zmuszony do zakupu nowej. W sklepie polecili SKS Rookie XL
http://tiny.pl/htxfl
Niezbyt tania (dla mnie) ale stwierdziłem, że lepiej raz wydać kilka zł więcej, kupić produkt sprawdzonej firmy i mieć spokój.
Ku mojemu zaskoczeniu przy pierwszym pompowaniu połamał się plastikowy gwint, tam gdzie zmienia się gumkę. Po chwili zaskoczenie przerodziło się w złość. Gdyby nie życzliwość ludności tubylczej miałbym spory problem.
Kilka opinii :
http://tiny.pl/htxfk
Jaką podobną pompkę polecicie? Chciałbym by wytrzymała trochę dłużej niż SKS
Koła pompuję dość mocno (na Orlenie około 65 PSI).
dudi
Administrator
Miasto: Wrocław
Na forum od: 11.05.2009
Pompka ręczna
«
7 Maj 2010, 14:12 »
Przede wszystkim reklamuj tą, co się popsuła
arkadoo
Miasto: Łódź
Na forum od: 22.11.2006
Pompka ręczna
«
7 Maj 2010, 21:39 »
Polecam pompkę z Decathlona za 10 zł. Sprawdza się bardzo dobrze.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow
van
Miasto: Jaworzno
Na forum od: 27.12.2009
Pompka ręczna
«
7 Maj 2010, 21:44 »
Ja mam pompkę authora. Służy już 4 rok, nic się z nią nie dzieje niedobrego:
http://www.allegro.pl/item1031632682_nowa_pompka_author_na_wszystkie_rodzaje_wentyli.html
filip
Miasto: Wroclaw/Poznań
Na forum od: 08.05.2008
Pompka ręczna
«
9 Maj 2010, 18:05 »
Calkiem fajny, mogę oddać moje uchwyty od SKSa. Nie używam. Jeśli jesteś zainteresowany to proszę na priv...
Dusza
✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
Miasto: Opole
Na forum od: 23.02.2010
Pompka ręczna
«
1 Maj 2011, 19:48 »
Odgrzewamy,
ostatnio wpadła mi w łapy mini pompka Blackburn Airstick Longneck. Waży nieco ponad 100 gram, pasuje to ventyli presta i schradera ma dwa ustawienia tłoczenia: Low (pompka ciężej chodzi, ale pompuje wiecej powietrza za każdym ruchem tłoka) i High do dobijania wyższych ciśnień w oponie. Jednak najfajniejszy patent to odkrecana głowica, która do pompki przymocowana jest za pomocą krótkiego wężyka - o wiele przyjemniej i sprawniej pompuje się gdy pompka nie jest na sztywno przymocowana do koła.
między szprychami
furman
Miasto: Kraków
Na forum od: 02.09.2010
Pompka ręczna
«
2 Maj 2011, 19:53 »
A ja używam pompki z decathlonu. Tej najtańszej, kosztuje coś koło 9 zł. Tania, lekka, działa bardzo dobrze i nie żal jak zginie
Naprawdę polecam. W komplecie z pompką oczywiście mocowania do ramy wraz ze śrubami.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny
Freud
Miasto: Zielona Góra
Na forum od: 16.06.2011
Odp: Pompka ręczna
«
11 Mar 2012, 17:56 »
Jaką pompkę polecicie w wersji mini, ale taką aby umożliwiała napompowanie koła do 4-5 atmosfer?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek
maciekkk
Miasto: Łódź
Na forum od: 29.05.2011
«
11 Mar 2012, 17:59 »
Całkiem tania i dobra. Z tej pompki z decathlonu jestem zadowolony
http://www.decathlon.com.pl/PL/mnp-b-twin100-34944634/
"Skuteczność : maks. 5.5 barów"
Freud
Miasto: Zielona Góra
Na forum od: 16.06.2011
«
11 Mar 2012, 18:07 »
Pompek co niemiara w sieci. Nawet do 9 bar są niedrogie.
Czy jest się czego obawiać, czy może pompka to pompka: jak napisane 9 bar to śmiga?
Zastanawia mnie po prosty ile specyfikacja danej pompki w zależności od jakości produktu jest prawdziwa.
Jakich używacie?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek
Drukuj
Strony: [
1
]
2
3
4
5
...
7
Następna >>
Wszystkie
Do góry
Tagi:
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Osprzęt
»
Inne akcesoria i narzędzia
»
Pompka ręczna
Skocz do:
===> Inne akcesoria i narzędzia
Organizujemy
Partnerzy
Patronat
Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:
CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?
Yes
No