Doszedłem z wyborem do punktu, w którym wypada się zdecydować. Mam upatrzone trzy modele:Merida Race Lite 903Trek Madone 2.1Kellys Arc 5.0.Cenowo wychodzą podobnie (Trek na powyższej stronie jest za 5200, stronę podrzucam tylko dla specyfikacji, mam go upatrzonego za 4000). Zastanawiam się jednak (bo sam się nie znam), który z nich będzie miał najlepszy stosunek jakości do ceny. Uśmiecha mi się ten Trek, internet mówi, że robią świetne ramy, na które jest dożywotnia gwarancja, ale dobra rama pewnie pójdzie kosztem osprzętu.Będę wdzięczny za podpowiedzi do wyboru...
Jeśli chodzi o te 3 rowery, które przedstawiłeś, to ja bym na Twoim miejscu nie patrzyła na osprzęt, tylko poszukała opinii o ramach, na których są zbudowane (w szczególności musisz przeanalizować geometrię tych ram). O ile nad używaną szosówką alu można się zastanowić, o tyle w używany karbon zdecydowanie bym nie szła.
Hipek99, a bierzesz pod uwagę składanie roweru? ...
Tak jest najlepiej tyle że najczęściej wychodzi to mało ekonomicznie
Z tym, że akurat patrzyłbym się mimo wszystko na osprzęt Ryzyko dużo mniejsze - jeśli rower okaże się zły, można sprzedać bez straty albo nawet z zyskiem. Poza tym zostanie sporo pieniędzy na dostosowanie do siebie roweru (to wychodzi dopiero podczas dłuższego użytkowania).